Nova provokacija švajcarsko-albanske koalicije pred Mundijal: Povučene majice Srbije sa mapom Kosova (FOTO)

 
 ≫ 
  • 37

Iz veleprodajnog lanca povučena je "sporna" majica, nakon protesta Albanaca kojima je smetala

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri (levo), velike uzdanice Švajcarske reprezentacije, poreklom sa Kosova; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Poznato je da se uskoro na Mundijalu u Rusiji sastaju Srbija i Švajcarska, a mnogi veruju da će to biti i ključni duel za prolazak grupe. Švajcarci, koji u svojim redovima imaju veliki broj Albanaca poreklom sa Kosova, očigledno žele da dodatno podignu tenzije pred ovaj meč.

Već su u nekoliko navrata peckali i provocirali, naročito Albanci iz njihovih redova, a sada nam dolazi vest da je iz jednog butika u Ženevi povučene navijačke majice Srbije, i to zato što vređaju Albance jer je mapa naše zemlje iscrtana onako kako i izgleda - sa Kosovo i Metohijom u okviru svojih granica.

>>> Pogledajte kako je Ljajić reagovao na provokacije švajcarskih Albanaca i šta kaže na epitete da su fudbaleri "splavari" (VIDEO)

To je zasmetalo pojedinim Albancima, koji su se pobunili i uspeli su da nateraju vlasnika da povuče majice iz prodaje.

- Nikad ovo nisam očekivao od Dozenbaha. Mnogo ljudi sa Kosova kupuje ovde, a sad ovo. Ovo je provokacija, Kosovo je država. Želimo da povuku majice - žalio se jedan kupac verovatno rodom iz Albanije ili sa Kosova, prenosi portal "20minuten".

"Sporna" majica koja je povučena iz prodaje u Švajcarskoj; Foto: 20min.ch

Uprava veleprodajnog lanca na kraju je podlegla pritisku Albanaca i povukla majice iz prodaje, navodeći da će svako ko je kupio i želi da zameni artikal, to može da uradi u bilo kojoj od radnji.

- Razumemo nezadovoljstvo naših mušterija sa Kosova. Povukli smo čitavu količinu majica iz asortimana. Kupci koji su već uzeli majicu mogu da vrate, dobiju pare ili zamene za neki drugi artikal - navodi se iz te kompanije Dozenbah.

Srbija i Švajcarska sastaju se u 2. kolu grupe E u Kaljiningradu 22. juna od 20 časova. Naš tim prvenstvo otvara utakmicom protiv Kostarike 17. juna od 14 časova, dok Švajcarci svoj prvi meč u Rusiji igraju protiv Brazila.

VIDEO: Selektor Krstajić zadovoljan posle finalne provere sa Bolivijom

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni Slovak

    10. jun 2018 | 14:43

    Pobedićemo Švajcarsku sa 3:0 neće im pomoći ni oni Albanci, Bošnjaci ni Hrvati koji igraju za Švajcarsku reprezentaciju jer Srbija ima mnogo bolje igrače. Napred Srbija neka slavi otadžbina cela Beograd, Banja Luka, Kosovska Mitrovica i Novi Sad.

  • Ja

    10. jun 2018 | 14:33

    Mars bre stoko...Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji,a vi pravac Albanija

  • Dara

    10. jun 2018 | 15:01

    Vidi ti, ukrali tudju zemlju pa se dice da su drzava. Videcete vi Svajcarci svoga boga kada vam Albanci za 50 god. budu trazili svoj kanton. Naime tada ce ih biti u Svici kao mrava pa ce misliti da imaju pravo na vlastiti kanton. Hi hi hi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA