Prvo da rešim lakat, bez lekova sad ne mogu da igram! Lajović otvorio dušu posle epskog maratona sa Zverevim

 
  • 2

Zdravstveni problemi nisu naivni

Dušan Lajović imao je za čime da žali, zbog poraza od Alekandra Zvereva.

Posle dva izgubljena seta se revanširao i izborio peti set, ali je u njemu izgubio snagu za završni udarac.

- Početak je bio loš, i sa jedne i sa druge strane, poveo sam 4:1 bez zasluge, poklonio mi je to, ja sam njemu set, božićni poklon pre vremena... Ali, mislim da bi se drugačije razvio meč da sam dobio prvi set. U drugom  je igrao bolje, ja sam malo pao mentalno i fizički, u petom setu, nažalost, odigrao je bolje i zasluženo je slavio. Dobru razliku je pravio njegov servis u dobrom delu meča. Imao sam naravno šansu, u 5. setu vratio sam brejk, ali je on set i po igrao bez ritma. Forhend mu je išao na sve strane, u 5. setu se stabilizovao. Do kraja seta sam kuburio sa igrom sa osnovne linije.

Gledaće se još pozitivne strane, Lajović će sa Tipsarevićem igrati dubl protiv Bopane i Kopila u nedelju, u osmini finala.

- Ima i pozitivnih stvari, uspeo sam da odigram dobro sa Top 10 igračem. Nastavljam dalje, idemo na sezonu na travi. Imam i dubl, bilo bi lepo da u dublu doguramo dalje, igra se sa rasterećenjem. U nekim trenucima je delovalo da sve kontrolišem, u nekima sam van ritma...

Postoje problemi koji nisu nimalo zanemarljivi.

- Verovatno ću prvo u Nemačku na kliniku, da rešim lakat, imam par meseci probleme, prvo zbog ramena. Pod lekovima sam neko vreme, pa ću posle imati 10-ak dana da se spremim za travu u Španiji. Posle ide Amerika, verujem da tu mogu da napredujem u rankingu, imaću samo dva turnira na travi. Problem je hroničan, bez lekova ne mogu da igram. Nije dobro za stomak, ali pomaže laktu.

VIDEO - Novak Đoković preterao s treningom i razvalio pod

(Od spec. izveštača iz Pariza, Vuka Brajovića)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA