Đere posle skandiranja "Laslo, legendo" u Parizu: Beskrajno sam zahvalan na tome, kakav motiv da nastavim jače!

 
  • 3

Odliča igra Đerea za drugo kolo Rolan Garosa, manje oscilacije tek krajem trećeg seta

Treći reket Srbije, Laslo Đere, odsvirao je pobedničku melodiju – kao prva violina!

Nošen navijačkim elanom naših sunarodnika, Lasko Đere je odigrao meč za primer protiv uvek neugodnog Španca, i rezultatski ubedljivo (6:3, 6:4, 7:6) potvrdio kvalitet nastupa na šljaci, započet osvajanjem svog prvog ATP trofeja u Rio de Žaneiru.

Koliko je Laslo Đere sazreo kao takmičar, i koliko veruje u svoje udarce najbolje se moglo videti u prva dva seta, u kojima je, bilo da se radilo o kraćim ili dužim razmenama, pokazao impresivnu kombinaciju odlučnosti, preciznosti i strpljenja, jačajući svoju poziciju na terenu iz udarca u udarac.

Iako su vremenski uslovi bivali sve lošiji, a meč završen po kiši, ništa nije moglo da poremeti našeg igrača da ostvari veoma solidnu statistiku na servisu, osvojenim poenima na riternu, a naročito u broju vinera protiv Vinjolasa, koji voli da igra nalik na poznatijeg sunarodnika, Nadala, po 3 ili više metara iza osnovne linije.

Vidno fizički ojačao, ovakav Laslo Đere se po udarcima, pokretljivosti, igračkom umeću i preciznosti može suprotstaviti skoro svakom igraču vrha ATP liste na šljaci (uostalom, dobio četvrtoplasiranog Tima...), te se po pogledu na žreb može očekivati da će se takav „pokazni“ meč upravo i odigrati, najverovatnije protiv Nišikorija ili Conge u trećem kolu Rolan Garosa.

Laslo Đere Foto: Guliver/ Julian Finney/Getty Images

- Veoma mi znači prva „prava“ pobeda na Grend Slem turnirima (Majer mu predao na 2-1 u Njujorku), pogotovo što meč nije bio nimalo lak – i što sam uspeo da ga okončam u tri seta - počinje svoju ocenu nastupa Đere.

- Nisam se previše trošio tokom igre, nešto brži uslovi su mi odgovarali – i iako mi je kiša malo zasmetala kada sam servirao za meč – sve u svemu je bilo dobro!

Jedina „žuta minuta“ u njegovom današnjem nastupu se odigrala u trećem setu, kada je ispustio naizgled odlučujuću prednost od 5:3 sa servisom, i dopustio Vinjolasu da se vrati u meč i uvede ga u taj-brejk. Ipak, Laslo se brzo „sabrao“ i u toj situaciji, izdržao sve nalete protivnika i efektnim vinerima ili kontrama iz defanzive ubedljivo (7-2) rešio završni deo meča u svoju korist.

- Osetio sam da vodim igru i da ishod meča zavisi od mene, čak i kad sam izgubio servis. Verovao sam da ću da završim meč u tri seta, jer sam do tada diktirao tempo igre – i bilo je samo pitanje vremena kada ću povratiti tu prednost. Puno mi znači samopouzdanje koje sam stekao kroz dobre nastupe i pobede iz minulog perioda – i ni u jednom trenutku nisam posumnjao u svoju konačnu pobedu u ovom meču!

- Od osvajanja turnira u Riu, na treninzima ne briljiram, ali uspevam da podignem formu i koncentraciju za mečeve – i tako postignem rezultate koji mi znače u smislu boljeg plasmana i samopouzdanja. Zadovoljan sam sa današnjim mečem, i mislim da bih – na osnovu danas prikazanog – mogao da ostvarim dobar rezultat na Rolan Garosu - optimistično zvuči naš mladi as u pogledu procene trenutnog stanja njegove forme.

Na pitanje Telegrafa da nam prokomentariše skandiranje „Laslo, legendo!“ i činjenicu da je za veoma kratko vreme postao miljenik teniske publike u Srbiji, ovaj skromni i simpatični momak iz Sente kaže:

- Izuzetno mi je prijalo takvo bodrenje sa tribina, i veoma sam in zahvalan na tome. Naši brojni navijači su mi pomogli da prevaziđem teške trenutke u meču i dođem do konačne pobede; to me, naravno, izuzetno motiviše da prikažem svoj najbolji tenis – ali i stvara osećaj odgovornosti, jer zaista ne želim da ih razočaram!

- Svi srpski igrači su veliki prijatelji, na turneji i u Dejvis Kup reprezentaciji. Iskoristio sam priliku da u Parizu treniram sa Filipom, Mišom, Ducijem – i puno mi znači što imam priliku da sam na turneji sa tako dobrim ljudima i igračima, što predstavlja veliku prednost u ovoj fazi moje karijere - hvali svoje kolege iz Srbije Đere.

Sledeći Laslov protivnik je Australijanac Aleks Popirin, igrač koji tek pravi svoje prve korake na ATP turneji.

- Mladog Popirina nisam često gledao, mislim da sam jednom negde trenirao sa njim. U poslednje vreme postiže dobre rezultate, i nameravam da se za taj meč spremim sa svojim trenerom Borisom Čonkićem kao da je u pitanju veoma ozbiljan i opasan protivnik - shvata važnost svakog sledećeg meča na pariskom Grend Slemu Đere.

Kako god da se Popirin pokaže, iz svega što smo danas videli u nastupu Lasla Đerea – jasno je da ovaj sjajan momak prepoznaje važnost ovog momenta i niza aktuelnih uspeha za željenu afirmaciju u teniskom vrhu. Laslo Đere postaje igrač koji, iz dana u dan, stiče sportske prerogative kojima sam određuje svoju sudbinu, a to je velika moć i pravi saveznik i u trenucima kada na terenu nije sve idealno. Danas smo videli njenu vrednost i uticaj – i jasno je da je to kvalitet koji je Laslo Đere osvojio kroz veliki rad, upornost, verovanje, istrajnost uprkos svim izazovima i nedaćama na teniskom i ličnom planu. Neka ga služi još bolje i još dugo!

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Pariza, Vuk Brajović)

Video: Pogledajte kako huligani upadaju na stadion u Humskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    26. maj 2019 | 21:21

    Bravo laslo svaka cas dete samo tako

  • dada

    26. maj 2019 | 21:22

    To samo u srbiju ima takvi momci napred

  • Dušaduša

    27. maj 2019 | 09:08

    Bravo Laslo, tvoja igra daje nadu da ćeš biti dugo u vrhu tenisa, želim ti puno uspeha u budućnosti, pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA