Zverev uništio "Demona" i prošao u polufinale Rolan Garosa: Australijanac bez novog čuda u Parizu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Meč je potrajao oko tri sata

Nemački teniser, Aleksander Zverev plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon pobede nad Aleksom de Minorom iz Australije u tri seta, koja su ipak bila duga i iscrpljujuća, pošto su potrajala malo više od tri sata - 3:0 (6:4, 7:6, 6:4).

U svakom pojedinačnom setu je popularni "Demon" pokušao da parira nemačkom teniseru i trenutno četvrtom na svetu, ali ipak nije mogao barem da produži ovaj meč.

Prvi set krenuo je sa po razmenjenim brejkom na obe strane. Prvi je uspeo da napravi Nemac, ali je Australijanac odmah uspeo da uzvrati i da nas dovede do 2:2, posle čega se malo sačekalo na novi "gubitak" servisa.

Australijanac je prvi popustio, pa je Zverev stigao do 5:3, a potom je uspeo dva gema kasnije da odbrani svoj servis i iskoristi prvu set loptu koja mu se ukazala na 40:30.

Drugi set doneo nam je po jedan brejk na njegovoj sredini. Aleks de Minor je na kraju bio vrlo blizu i da ga osvoji pošto je na 6:5 imao i set loptu na servis Zvereva, ali se Nemac izvukao i obezbedio tajbrejk.

Prosto je nemoguće šta je tamo ispustio "Demon", jer je imao 0:4, a onda se Zverev magično vratio do 5:5, stigao i do set lopte na 6:5 i upravo je nju i iskoristio, što će reći da je napravio seriju od 7:1.

I treći set doneo je festival brejkova, a ponovo je prvi napravio Zverev na 4:2. Gurao je do samog kraja, a kada je servirao za pobedu u meču desio se šok, jer je De Minor uspeo da uzvrati.

Međutim, prosto je neverovatno da je gem kasnije meč bio gotov, jer je Australijanac opet dopustio pad koncentracije i brejk, pa je Zverev uspeo da prigrabi prvu meč loptu koja mu se ukazala.

U polufinalu, Zverev će se ukrstiti sa Kasperom Rudom, dok je drugi polufinalni par Siner - Alkaraz. Oba meča se igraju u petak.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena: Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    6. jun 2024 | 00:36

    mislim da je Zverev idealan i najteži protivnik za sve preostale igrače na RG. može svojom igrom da pobedi a i pobeđivao je Alkaraza i Sinera a da ne govorimo o Rudu. Po mom mišljenju Zverev osvaja ove godine RG slem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA