Da li je ovo nada da će Novak zaigrati OI? Jedan teniser doživeo istu povredu na RG, evo za koliko se oporavio

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tejlor Fric je prošao kroz skoro identičnu agoniju pre tri godine

Svet je šokirala informacija tokom jučerašnjeg dana da je najbolji teniser sveta, Novak Đoković odlučio da se povuče sa Rolan Garosa. Povreda koju je zadobio na okršaju sa Franciskom Serundolom, ipak je bila dovoljna da ga odvoji od terena.

Tokom današnjeg dana stigla je informacija da će Novak već danas biti podvrgnut operaciji u jednoj bolnici u Parizu, a sve kako bi se maksimalno ubrzao oporavak uz nadu da bi mogao da nastupi na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Francuske, što je bio glavni cilj ove godine.

Ubrzo posle objavljivanja informacija o povredi, pojavila se bojazan da li bi Nole uopšte mogao da se oporavi za najveću sportsku manifestaciju na planeti, pošto oporavak nekada može da traje i duže od tri meseca.

Međutim, vratićemo se samo tri godina unazad, takođe na Rolan Garos, gde je još jedan teniser doživeo apsolutno identičnu povredu kao i Novak, a to je cepanje medijalnog meniskusa.

Štaviše, u prvi mah je izgledalo i dosta dramatičnije, jer Tejlor Fric nije mogao sam ni da napusti teren, već je to učinio u kolicima.

Vrlo brzo je operisan, a oporavak nije potrajao dugo, jer je Amerikanac već bio spreman da nastupi na Vimbldonu, što će reći da se sve regulisalo za nešto manje od mesec dana.

To bi naravno bio idealan scenario za našeg Novaka, jer su Olimpijske igre za nekih mesec i po dana i to bi mu dalo dovoljno vremena da ponovo uđe u trening i formu za Pariz.

Ostaje nam da držimo stisnute pesnice i da se nadamo da će sve biti kako treba.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković se družio sa penzionerima Pariza, igrao čuvenu igru sa njima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA