≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda u spektakularnom meču dobila Partizan posle drame i povela sa 1:0, Ledej tragičar

S. G.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Tekstualni prenos meča pratite uživo na Telegraf Sportu

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, KLS Finale Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 89:88 u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije u dvorani "Aleksandar Nikolić" i tako stekli prednost od 1:0 u seriji koja se igra na dve pobede.

Meč dva tima, u potpunosti je, ovoga puta, opravdao epitet derbija. Efikasno, na momente atraktivno, i neizvesno i dramatično do samog kraja. Dva tima odigrala su u punom ritmu ceo susret i pokazali koliko im je stalo da dođu do nove titule i trofeja. Zvezda je tokom ovog duela često dolazila do serije poena koje su pravile razliku. Ali, Partizan je trojkama i dobrom igrom Avramovića, Anđušića i Smita uspevao da se vrati u meč. Na samom kraju, viđen je egal, a Ledej je imao šut za pobedu koji nije pogodio, pa crveno-beli vode sa 1:0.

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, KLS Finale Foto: Nikola Tomić

Tokom prve četvrtine, Partizan je odmah poveo sa 5:3, a onda i 10:7. Zvezda je zaigrala onako kako ume i serijom od 12:0 vratila vođstvo. U ovim momentima Jago dos Santos je poenima i asistencijama predvodio domaći tim, a protivnički igrači za njega nisu imali rešenja.

Sa druge strane, trener crno-belih Željko Obradović u igru uvodi Avramovića i Džejlina Smita koji počinju da prave razliku i tokom druge deonice, malo po malo, vraćaju Partizan u igru.

Tako, u momentima, kada je delovalo je da će Zvezda dodatno da uveća vođstvo, usledio je preokret. Avramović se razigrao. Tri vezana napada imao je Partizan, Anđušić ne koristi dva šuta za tri poena, ali Avramović je prrecizan. Potom, Partizan se brani, a Avramović je fauliran i ima nova tri bacanja, kojima vraća crno-bele u meč na samo -1 i 35:34.

Na obe strane terena, igralo se koš za koš, a na poluvremenu Partizan dolazi do vođstva od 52:51.

U nastavku, odmah je Zvezda odgovorila serijom od 7:0. Na momente, Partizan je trojkama Anđušića i Pantera održavao rezultatski priključak, a pred kraj deonice, Crveno-beli dolaze i do +9, 71:62. Ono što nije išlo na ruku izabranicima Janisa Sferopulosa jeste povreda Nemanje Nedovića, koji se povredio pa su ga saigrači izneli sa terena. Zanimljivo ,nešto kasnije, Nedović se vratio, a ispostavilo se da je reč o grču, a ne o težoj povredi

Do kraja treće deonice, kao i u većem delu susreta, igralo se efikasno. Smit pogađa trojku, a Zvezda ponovo dolazi do +7. Potom, Avramović pogađa trojku i vraća Partizan na 77:73. Usledila je neizvesna poslednja deonica. Crveno-beli su imali +8, a gosti su "jurili" prednost rivala.

Na pet minuta do kraja meča, Zvezda forsira šut za tri poena, a promašaje Giedraitisa i Nedovića koriste Avramović, a onda i Anđušić koji vraćaju egal u meč, 83:83.

Usledilo je dramatičnih nekoliko minuta. Anđušić pogađa sa bacanja. Mitrović pravi faul u napadu. Lopta je za Partizan! Dejan Davidovac izbija loptu Ledeju. Potom, Davidovac pravi daul u napadu. Ledej precizan sa bacanja, a onda, posle osvojenog poseda crno-belih, ne pogađa zicer na 87:87 na 30 sekundi do kraja.

Video: Sporan faul za Anđušića na kraju derbija, da li su sudije pogrešile?

Potom, na devet sekundi do kraja, Avramović ne pogađa koš, a loptu hvata Ledej i pogađa koš koji nije priznat. Umesto toga, dosuđen je faul i Mitrović ide na bacanja.

Video: Da li je ovom odlukom Partizan oštećen u derbiju?

Usledilo je nekoliko vezanih tajm-auta.

Potom, Ilić pravi faul na Zeku ledeju. On pogađa jedno bacanje, a onda promašuje i šut za pobedu. Tako, crveno-beli dolaze do trijumfa i vode sa 1:0 u seriji.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

IV Četvrtina

39. minut, 87:87 - Teodosić promašuje dva šuta za tri poena. Lopta ostaje za Zvezdu. Giedraitis je neprecizan, a Lazarević hvata i ne pogađa koš. partizan ima loptu.

38. minut, 87:87 - Anđušić pogađa sa bacanja. Mitrović pravi faul u napadu. Lopta je za Partizan! Dejan Davidovac izbija loptu Ledeju. Potom, Davidovac pravi daul u napadu. Ledej precizan sa bacanja.

37. minut, 87:83 - Preko Davidovca pravi Zvezda seriju od 4:0. Potom, Ponitka promašuje zicer, a onda Davidovac pravi faul nad Anđušićem.

36. minut, 83:83 - Aleksa Avramović sa bacanja dolazi do svog 20. poena. Sa druge strane, forsira Zvezda šut za tri poena. Posle promašaja Nedovića, Partizan pravi odličnu akciju i Anđušić iz kornera pogađa trojku.

33. minut, 83:77 - Anđušić je neprecizan sa distance. Giedraitis takođe promašuje. Nekoliko neiskorišćenih napada sa obe strane. Ispostavilo se da Nedović nije povređen, već da je rče o grču. Vratio se na teren. Ide napad crno-belih. DFaul nad Ponitkom koji donosi poene sa bacanja.

32. minut, 80:75 - Avramović postiže nove poene, a Giedraitis igra odličan meč. Litvanac dodaje novu trojku. Neverovatno! Posle Nemanje Nedovića, povredio se i Jago dos Santos. Sa bolnom grimasom napustio teren.

III Četvrtina

30. minut, 77:73- Ponovo Avramović pokreće svoj tim i razigrava Džejlina Smita koji postiže trojku. Na drugoj strani, isti košarkaš pravi faul nad Davidovcem i dobija četvrtu ličnu grešku. 

27. minut, 71:62 - Giedratis vezuje sedam poena. Crveno-beli dolaze do +9.

26. minut, 69:62 - Ponovo Zvezda pravi seriju od 7:0 i vraća prednost.

25. minut, 64:62 - Smenjuju se ekipe u vođstvu. Posle poena Smita, odmah Giedraitis pretrčava teren i postižekoš. odmah crno-beli kreću u napad. Anđušić iz step-beka postiže trojku.

23. minut, 58:57 - Panter trojkom odgovara na seriju Zvezde.

22. minut, 56:54 - Anđušić sada promašuje šut za tri poena. Nedović je precizan i Zvezda ponovo vodi. Zvezda ulazi u treću četvrtinu serijom od 7:0.

21. minut, 51:54 - Trifunović postiže nove poene.

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, KLS Finale Foto: Nikola Tomić

II Četvrtina 

20. minut, 51:52- Sve pršti u Pioniru. Panter je postigao trojku. Potom, Zvezda n epostiže koš, a lopta dolazi do Anđušića koji vraća vođstvo crno-belima. Sada Panter gubi loptu, davidovac kreće u napad, ali je i on fauliran. Sada novi poeni Anđušića, a Nedović odmah odgovara poenima.

Video: Povredio se Nedović, izneli ga sa terena

19. minut, 47:43 - Igra se brzo i efikasno. Jago se u želji da izblokira Ledeja oborio košarkaša koji ga zakačinje nogom i sudije sude faul u napadu. Jago precizan sa bacanja.

18. minut, 45:43 - Ponovo se brani Partizan. Ovoga puta Avrmović izblokiran, a Jago pronalazi poene posle nove trojke. Jago poentira kad aje Zvezda u krizi.

17. minut, 42:43 - Avramović pogađa uz faul Jaga i ima novo slobodno bacanje. Trener Zvezde Janis Sferopulos traži tajm-aut.

16. minut, 40:39 - Trifunović pravi faul nad Dejanom Davidovcem. Tajm-aut. Davidovac koristi bacanja. Sada napad ima partizan preko Alekse, on odlično dodaje do Anđušića koji postiže trojku.

15. minut,38:36 - Smit se lepo snašao i pogodio za izjednačenje. Na drugoj strani, Nedović dolazi do poena.

14. minut, 35:34 - Ponovo Zvezda traži napad preko Mitrovića, ali je fauliran i ima dva bacanja. Smit je napravio faul. Tri vezana napada za Partizan, Anđušić me koristi dva šuta za tri poena, ali Avramović je prrecizan. Brani se Partizan, a Avramović je fauliran i ima nova tri bacanja. Kakva rola Avramovića. 

13. minut, 33:28 - Ponovo se vratio Partian na - 5, 33.28. Teodosić ne postiže trojku. Smit vodi napad Partizana, ali Avramović gazi aut liniju.

11. minut, 33:26 - Ponitka postiže poene na obruču. Zvezda odmah pronalazi lako rešenje i preko Mitrovića dolazi do poena.

I Četvrtina

10. minut, 31:24 - Jago dos Santos vodi napad Zvezde, dodaje do Mitrovića koji napada Pantera i postiže nove poene za crveno-bele. Brzo se igra, sada Džejlin Smit prolazi kroz odbranu rivala i postiže koš. Efikasna četvrtina u Pioniru. 

9. minut, 29:22- Igra se u serijama. Jago dos Santos se igra sa crno-belima. Trifunović odgovara trojkom.

7. minut, 19:15 - Davidovac povećava seriju Zvezde na 12:0. Uzvrača Panter poenima. trifunović je na defanzivnom skoku, a sada Džejlin Smit postiže trojku.

5. minut, 17:10 - Zvezda prelazi u vođstvo. Partizan ima sada napad, ali Zek Ledej pravi faul u napadu. Zvezda posle druge trojke Jaga i poena  Dalibora Ilića dolazi do serije 10:0.

4. minut, 7:10 - Panter, posle promašene trojke postiže nove poene. Sa druge strane, dalibor Ilić se odlično snalazi u reketu i dolazi do poena.

3. minut, 3:5 - Dobar početak Partizana. Na početku, crno-beli su uspeli da uspostave kontrolu i vode.

Crvena zvezda je ove sezone osvojila regionalnu ABA ligu, kao i Kup Radivoja Koraća, pa je domaće prvenstvo prilika za novi trofej. Sa druge strane, ekipa Partizana pokušaće da se domogne pobede i troeja u SLS-u. Partizan će biti domaćin u drugom meču koji je na programu u sredu od 20 sati u Beogradskoj areni. Eventualna majstorica je na programu osmog juna od 20.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin na ovom meču bi bila ekipa Crvene zvezde.

Kada je reč o stanju igrača, Zvezda neće moći da računa na Džoela Bolomboja, dok u ekipi Partizana neće biti Kabokla, a kapiten Kevin Panter je "rovit", i ostaje da se vidi koliko može da prikaže u ovom duelu.

- Za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju. I to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu - izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Finalna serija Superlige Srbije igra se na dve pobede.

- Počinje finalna serija i nije neka tajna da je započinjemo sa mnogo problema. Ali, tako je kako je, spremamo se sa željom da pružimo maksimum i da odigramo dobru utakmicu - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA