Sledeći Novakov protivnik imao lepe reči o Đokoviću: "Igram protiv najboljeg na svetu, biće to divno"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

I više nego raspoložen za priču bio je Francisko Serundolo

Sledeći protivnik Novaka Đokovića biće Francisko Serundolo iz Argentine, a dvojica tenisera će se sastati na "Filip Šatrijeu" u ponedeljak kao treći po rasporedu ne pre 16.00 časova.

Napravio je veliki preokret Serundolo protiv Tomija Pola. Ističe da na početku nije bilo nimalo lako.

- Nije lako kada se igra protiv njega, igrali smo i ranije. Počelo je normalno, nisam igrao onako kako sam hteo, posebno u prvom setu. U drugom je bilo bolje i tada se promenio meč.

Sledeći meč će Argentinac igrati sa Novakokm Đokovićem, koji se na terenu u noći između subote i nedelje zadržao do 03.07 ujutru.

- Igrao sam protiv Runea ranije, sada će biti Novak. Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Da dobijem šansu da igram protv njega, jer ne znam da li ću imati šansu za to u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najboljeg.

Da li je ovo možda pravi trenutak da se sastane sa Novakom?

- Tačno, u pravu ste. Jeste u godinama, dugo je u ovom sportu. Ova godina nije dobra za njega, dok bi za većinu drugih igrača bila verovatno dobra. Znamo za šta je sve on sposoban. Gledao sam prve mečeve, diže nivo igre. Biće zaista divna prilika da igram protiv najboljeg, nadam se da ću biti spreman za taj izazov.

Gde se nalazi eventualna šansa za pobedu Serundola?

- Idem da igram svoj tenis, da dam sve od sebe. Igram protiv Novaka. Ako postoji neka vrlina u mom tenisu, to je što se trudim da igram svoju igru i da ne pratim ko je na drugoj strani. Bilo da je to Novak ili neki drugi igrač.

Ako sve krene nizbrdo, teško je da će Serundolo moći da "izvuče" neku vrstu plana B ili C.

- Ne smem da pravim mnogo neiznuđenih grešaka. Kada neko kao Novak oseti tvoju slabost ili pronađe neku manu, onda to kazni. Ima sve u svojoj igri, može da radi sve sjajno, duge lopte, kratke, drop-šotove. Gledao sam mečeve protiv Ruda u Monte Karlu i protiv Tabila u Rimu, trudili su se da budu agresivni, da napadaju od prvog udarca i pokušaću i ja da uradim isto. Nisam do sada igrao protiv njega, probaću da uradim nešto slično kao Tabilo, da napadam, da mu ne dozvolim da uđe u svoj ritam, ako to uradi, onda postaje nemoguća misija.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Atmosfera na Rolan Garosu nekada podseća na fudbalsku, posebno kada igraju najbolji i naročito na "Filip Šatrijeu".

- Nikada nisam igrao na 'Šatrijeu', igrao sam na 'Lenglenu', igrao sam na 'Džon Kejn Areni' u Melburnu, možda nisu toliko veliki kao 'Šatrije', ali biće lepo igrati na tom terenu.

Da li je kada je video žreb pre početka Rolan Garosa, Serundolo mogao da zamisli da će ići sve do duela sa Novakom.

- Išao sam meč po meč. Volim grend slemove, želim da igram najbolje što mogu. Osetio sam se dobro na prvom meču, pa na drugom i slično. Nisam stvarno gledao toliko daleko. Išao sam postepeno.

Današnji dan, Serundolo koristi da se odmori.

- Kada sam ja u pitanju, trudim se da se odmorim što bolje, kasno sam završio i ja svoj meč sa Polom. Možda ću odraditi i trening nekih pola sata-sat. Odradiću i analizu, pričaću sa timom, sve što inače radimo.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA