≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kraj najlepše bajke Rolan Garosa: Olga povela, pa potpuno stala, Vondrušova je u četvrtfinalu

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tekstualni prenos meča pratite na Telegraf Sportu

  • 11
Olga Danilović Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Kraj teniske bajke! Srpska teniserka Olga Danilović poražena je od Čehinje Markete Vondrušove u osmini finala Rolan Garosa sa 2:0.

Imaja je Olga dobru igru na startu, vodila je sa 3:0, ali je onda usledio preokret i pobeda teniserke iz Češke. I pored toga, srpska teniserka ostvarila je rezultat karijere i to je ono što raduje pred nastavak teniske sezone. 

Sve je na početku prvog seta išlo na ruku srpske teniserke. Već na startu Olga je došla do brejka, koji potvrđuje i dolazi vrlo brzo do 3:0. Sa druge strane, usledilo je buđenje Čehinje koja osvaja prvi gem na svoj servis i odmah podiže nivo igre.

Iako je Olga imala potpuno otvoren put do osvajanja 1. seta, to se nije dogodilo. Vondrušova pravi brejk, a onda sudija meča na 4:3 poništava čist poen Srpkinje koja ne uspeva da promeni odluku. Dešavanja na terenu su je dodatno poremetila, pa Čehinja dolazi do novog brejka i na kraju osvaja set sa 6:4. Koliko je Olga stala posle ubeldjivog vođstva vidi se i po tome što je do kraja seta pogodila samo 3 vinera i napravila još devet neiznuđšenih grešaka.

Gde je Vondruševa stala u prvom setu, nastavila je u drugom. Tako, odmah dolazi do brejka. Potom, Olga dolazi do 40:30, ali prvu brejk loptu u drugom setu ne koristi.

Potom, usledila je igra Olge! Uspela je da zaustavi nalet rivalke i počela je da kontroliše poene. Olga dolazi do 40:30 i prvu brejk loptu ne koristi. Potom, ne koristi i drugu i treću, a kada se to desi Čehinja koristi svoju prvu šansu i brani se i osvaja gem za 2:0. Čehinja je često koristila kombinaciju drop šot, a onda lob, i to joj je donosilo rezultat.

Do kraja susreta, Vondruševa je uspela da upiše novi brejk, povede sa 5:2 i onda potvrdi brejk za ubedljivu pobedu.

U sledećem meču Vondrušova će ighrati protiv Ige Švjontek.

Olga Danilović Foto: Tanjug/AP

TOK UTAKMICE: OLGA DANILOVIĆ - MARKETA VONDRUŠOVA 0:2 (4:6, 2:6)

II Set

2:6 - Brejk Vondrušove, a onda i potvrda brejka. 

2:4 - Ne uspeva Olga da upiše brejk. Nastavlja se drama u drugom setu.

2:3 - Serija grešaka srpske teniserke. Imala je Čehinja priliku a novi brejk, ali je Olga uspela da se izvuče i dođe do gema.

1:3 - Vondrušova dobija gem bez izgubljenog poena i vodi. Čehinja često koristi kombinaciju drop šot, a ond alob, i to joj donosi rezultat. 

0:2 - Bolja igra Olge! Uspela je da zaustavi nalet rivalke i počne da kontroliše poene. Olga dolazi do 40:30 i prve brejk lopte, koju ne koristi. Potom, ne koristi i drugu i treću, a kada se to desi Čehinja koristi svoju prvu šansu i brani se i osvaja gem.

0:1 - Brejk Vondrušove! Olga promašuje mnogo udaraca. Izgubljeni prvi set potpuno je poremetio i teško dolazi do poena.  

I Set

4:6 - Potvrdila je brejk Čehinja. Sa druge strane, igra srpske teniserke se potpuno raspala posle ubeldjivog vođstva od 3:0. 

4:5 - Brejk Vondrušove! Olga je posle 3:0 pogodila samo 3 vinera i napravila još devet neiznuđšenih grešaka. 

4:4 - Neverovatno! Olgi nije priznat čist poen! Sudija nije video, a Olga je reagovala malo kasnije i odluka je ostala nepromenjena. Nerešeno je!

4:3 - Brejk za Vondrušovu! Olga je imala sve u svojim rukama, ali je u 7. gemu, umesto 5:2, pretrpela brejk. Sve je otvoreno u 1. setu!

4:1 - Osvaja gem Vondrušova. Sada je Olga na servisu i deluje sigurno. Čehinja nema odgovor na igru srpske teniserke.

3:0 - Olga potvrdila brejk!

2:0 - Brejk! Furiozan start srpske teniserke! Olga je odmah napala rivalku, stigla do 40:15 i iskoristila drugu brejk loptu za vođstvo na startu meča. 

1:0 - Odličan start srpske teniserke. Olga osvaja prvi gem.

Njihov meč postavljen je kao prvi na terenu "Suzan Lenglen". Danilović je plasmanom u osminu finala ostvarila najbolji rezultat u karijeri na gren slemovima, dok je Vondrušova aktuelna šampionka Vimbldona.

Takođe, Čehinja je trenutno petoplasirana i protiv Olge je odigrala do sada samo jedan meč u karijeri i to ove godine u februaru na Junajted kupu.

Ipak, imajući u vidu formu srpske teniserke na Rolan Garosu, ništa nije nemoguće i ona će pokušati da se plasira u polufinale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    2. jun 2024 | 10:38

    Ajmo Olga ova je slucajno uzela RG ,mozes ti to Srppkinjo!

  • Duso

    2. jun 2024 | 13:14

    Ti treba dosta vremena,truda i znoja da ...da bi mogla da osvojis ne Rolan Garos nego bilo koji turnir,nemoj stalno i manje da si pod oblakom pa mozda i doguras vise

  • Olgice

    2. jun 2024 | 13:12

    Podji malo ispod OBLAKA i zaboravi ces na poraz 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA