Ovo što je Olga Danilović uradila nije niko u istoriji tenisa: Srpkinja ispisala nove stranice!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Posle devet godina osmina finala Grend slema za neku našu teniserku

Nestvaran preokret načinila je Olga Danilović u petak na Rolan Garosu, pravi istorijski u svakom smislu. Srpkinja koja konstantno igra u promenljivoj formi je to prikazala i u samo jednom meču, prvi set izgubila sa 6:0 od Done Vekić u trećem kolu, a onda naredna dva dobila 7:5 i potom 7:6!

Kiša je ometala dve teniserke, ali je u takvom odnosu snaga pribranija ostala Olga, koja je u odlučujućem tajbrejku čak bila i u minusu od 6:2. Ništa je nije pokolebalo i ona je prošla dalje.

Pomalo nestvaran podatak izvukla je čuvena Opta, pošto je ovo prvi meč u Open eri na Grend slem turnirima koji je završen baš ovakvim preokretom i tokom kada su u pitanju setovi! Nerealno!

Osim toga, Danilovićeva je postala prva Srpkinja u osmini finala najjačih teniskih turnira od Jelene Janković i Vimbldona 2015. Takođe, posle devet godina imamo damu makar u ovoj rundi Rolan Garosa, pošto je Ana Ivanović dogurala do polufinala 2015. i tada izgubila od Lusi Šafarove. Interesantno je to što je tada u trećem kolu pobedila upravo Donu Vekić!

Olga u osmini finala igra protiv Čehinje Markete Vondrušove.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović sa dečkom na planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. jun 2024 | 09:21

    Napokon proradio Srpski inat ...ili gen sampiona kada je najteze izadjes na teren i pobedis. BRAVO 🍀👍🇷🇸

  • jane

    1. jun 2024 | 09:18

    Monika Seles je u tajbreku na FO gubila od Stefi Graf 6:1 i ma kraju pobedila i to u finalu

  • Bojan

    1. jun 2024 | 09:34

    Dok ne udješ u teretanu i poboljšaš fizičku spremu nikad nećeš biti Ana Ivanovoć. To jest da osvojiš Roland Garos. Talenat imaš,tehnika je ok i sada si kako sazrevaš,sazrevaš i na psihičkom planu. Pa draga Olga da dune malo jače Košava tebe ima da odnese.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA