≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Bajka Olge Danilović na RG se nastavlja! Srpska teniserka posle maratona, preokreta i drame srušila Hrvaticu

Vreme čitanja: oko 6 min.

Kakav meč...

  • 15
Olga Danilović Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pošto je na terenu "Simon Matje" savladala Donu Vekić iz Hrvatske sa 2:1.

Kakav meč u Parizu! Neizvesnost, preokreti, brejkovi, drama! To je sve ono viđeno u duleu Srpskinje i Hrvatice u maratosnkom meču!

Od početka meča ništa nije polazilo za rukom srpskoj teniserki, Odmah na startu pretrela je brejk koji je uticao na njenu nervozu i igru, a samim tim i na rezultat. Tako, Hrvatica je nizala brejk za brejkom, pa je polse ubedljivih 6:0 povela sa 1:0 u setovima.

Delovalo je da će Danilovićeva relativno lako da završi svoj nastup u trećem kolu, ali je u drugom setu usledio veliki preokret. Srpska teniserka je zaigrala baš onako kako ume i nije, i pored velike borbe i mnogo pritiska, dozvolila rivalki da povede i odmuzme joj set. Umesto toga, kada je bilo najpotrebnije, posle 6:5, Olga pravi kljčni brejk za 7:5 i 1:1 u setovima.

Do kraja susreta viđena je ogromna borba. Vekićeva odmah pravi brejk i stiže do prednosti, ali je Olga ovoga puta bila skoncentricana i u šestom gem, uzvratila za 3:3. Kako bi spektakl u Parizu bio još veći pobrinula se i kiša koja je počela da pada, ali duel nije prekinut već se nastavio.

U takvim uslovima, bolje se snašla Dona koja je upisala novi brejk. Ali.... Ponovo je Olga bila blizu ispadanja i ponovo je napravila brejk za izjednačenje. "Mirisalo" je na novo čudo...Međutim, nije se dogodilo pošto je ponovo Hrvatica povela brejkom za 6:5, koji potom, uz dosta muke, ne uspeva da potvrdi.

Još jednom je Olga uzvratila ribrejkom. Tako, posle 6:6 u trećem setu, usledila je totalna drama i taj-brejk. I tu nije bilo ništa manje dramatično. Hrvatica je povela sa 6:2 i delovalo je, po ko zna koji put da je sve gotovo, a Danilovićeva je opet vratila mini brejkove i vratila se na 6:5. Potom, bilo je i 7:7, a onda je Olga došla do 9:8, a onda je osvojila i ključni poen za ogroman trijumf.

UŽIVO Olga Danilović - Dona Vekić 1:1 (0:6, 7:5, 5:5)

III SET

6:6 - Olga na dva brejka odgovara ribrejkom i spasava se iz nemoguće situacije. Taj-brejk odlučuje!

5:5 - BREEEEEEEJKKKK!!! BRAVOOOO!!! OLGA UZVRAĆA, NASTAVLJAMO!

4:5 - BREJK! Šteta, Olga je izgubila svoj servis i u narednom gemu će servirati za opstanak na Rolan Garosu.

4:4 - Kakva šteta, imala je Olga dve brejk lopte. Počela je i kiša, ali se igra dalje... Totalna drama!

4:3 - IDEMOOO!!! Olga osvaja najduži gem na meču, spasila je bezbroj brejk lopti koje je imala Dona. Gem je potrajao barem 15 minuta.

3:3 - BREJK SA NULOM! Kakav način da se Olga vrati u ovaj meč!

2:3 - Auh, kakva drama... Gem je potrajao više od 10 minuta, spasavala je Olga nove brejk lopte i izborila se da ostane u životu u ovom meču!

1:3 - Sada jedan jako lak gem za Donu Vekić. Jedan poen je uzela Olga... Treba sada izdržati pritisak Hrvatice.

1:2 - Nova drama na Olgin servis, ali ovoga puta sa srećnim krajem, pošto je Danilovićeva sprečila novi brejk. Uzela je prvi gem u trećem setu, sada treba uzvratiti.

0:2 - Ništa od ribrejka. Imala je sada Olga dve brejk lopte na 15:40, ali ih nije iskoristila, pošto je Dona uzela četiri vezana poena.

0:1 - BREJK! Ne, ne, ne... Olga odmah na startu trećeg seta gubi servis. Imala je Dona brejk loptu na 30:40, pa potom i na prednosti, a tu je upravo i uspela da iskoristi. 

II SET

7:5 - GEM, SET! OLGA DANILOVIĆ UZIMA DRUGI SET! Igraće se i treći na terenu "Simon Matje"!

6:5 - Ma bravo! Kakva drama! Srpska teniserka je uspela da dobije ovaj gem, iako nije bilo lako. U jednom momentu je nekom na tribinama zazvonio telefon zbog čega je Olga napravila duplu grešku.

5:5 - Šteta, šteta, šteta! Olga je imala dve brejk, a ujedno i dve set lopte za izjednačenje. Jednom je bila jako blizu, ali je udarila lopticu ramom reketa...

5:4 - Imala je Olga 40:0, pa je Dona prišla na 40:30. Ipak, srpska teniserka uzima gem i sada je na još jedan od izjednačenja u setovima!

4:4 - Novi gem za Donu Vekić bez većih problema na svoj servis. Polako ulazimo u samu završnicu. Pritisak nastavlja da raste...

4:3 - Stigla je još jednom Dona na 40:40 na Olgin servis, opet se Srpkinja izvukla iz neprijatne situacije i pritisak nastavlja da raste.

3:3 - Novi gem Done Vekić sa nulom na svoj servis. I dalje nema rešenja srpska teniserka za servis Hrvatice.

3:2 - Bilo je drame sada... Imala je Dona brejk loptu, ali se Olga izvukla, pronašla dobre servise i još jednom vodi u ovom setu.

2:2 - Olga za sada ne može da zapreti Doni na njen servis, jer Hrvatica ne dopušta da se razigra. Nadamo se da će i to da se uskoro promeni.

2:1 - Bravo! Budi se konačno Olga, ovaj gem je uspela da dobije sa nulom!

1:1 - Vratila je Hrvatica gem na identičan način. Lak gem sada i za Donu, pošto je Olga uzela samo jedan poen vinerom.

1:0 - I konačno, gem za Olgu! Stigla je do 40:15, pa napravila duplu grešku, ali je onda usledila neiznuđenja greška Hrvatice.

I SET

0:6 - I to je to. Hrvatica dobija prvi set sa nulom. Lako je uspela da dođe do set lopte, a na njoj je imala potpunu kontrolu nad situacijom.

0:5 - BREJK! Novi brejk za Donu Vekić koja u narednom gemu može da osvoji set sa nulom.

0:4 - Još jedan gem za Donu Vekić. Nikako Olga da probije taj led i da krene sa svojom prepoznatljivom igrom.

0:3 - BREJK! Auh, baš ne valja... Dupli brejk za Donu na početku meča. Imala je 15:40, iskoristila prvu brejk loptu i sada je pred Olgom težak posao u prvom setu.

0:2 - Dona Vekić potvrđuje brejk. Stigla je Olga na 40:30, ali nije mogla više od toga.

0:1 - BREJK! O, ne... Dona Vekić momentalno pravi brejk. Imala je Olga brejk loptu na 40:30, ali je Hrvatica nakon toga vezala tri poena i stigla do prvog gema na ovom meču.

KOMENTAR PRE MEČA

Podsetimo, Olga je tokom jučerašnjeg dana ostvarila jednu od najvećih pobeda karijere, pošto je iz žreba uspela da izbaci 10. teniserku sveta, Danijel Kolins u tri seta - 6:7, 7:5, 6:4.

Pre toga, Olga je na startu turnira bila bolja od Martine Trevisan iz Italije, a uspeh postaje veći, ako se doda da je Danilovićeva u glavnom žrebu završila kao kvalifikantkinja.

Sa druge strane, Dona Vekić je takođe imala poprilično nezgodan put do trećeg kola, pošto je prethodno uspela da izbaci Lesiju Curenko iz Ukrajine, koja joj je predala meč, a zatim i Martu Kostjuk u dva seta.

Kiša bi možda mogla da poremeti planove dve teniserke, pošto je vreme u Parizu i danas potpuno oblačno i očekuje se kiša, a teren "Simon Matje" nema pokretni krov.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    31. maj 2024 | 13:17

    Ajde Olgaaaaa!!!! Idemo sad!!!!👊🏻👊🏻👊🏻

  • Nosmoking

    31. maj 2024 | 12:37

    Bravooo Olga!!!!!💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

  • Deda Uroš

    31. maj 2024 | 14:26

    IIIINAAAAAT ,IIIIIINAAAAATT, to je ono što zapad ne razume , i nikad neće razumeti nas SRBE ,kada je najteže i najgore ,kada je pritisak najveći.........MI pobeđujemo,tada smo NAJ JAČI.!!!!! BRAAAAAAAVO OLGAAAAAA.!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA