≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Museti oštro pred meč sa Đokovićem: "Pomoći ću Sineru da postane broj jedan!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oprezan je pred naredni susret sa najboljim teniserom svih vremena...

  • 4
Lorenco Museti Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Italijanski teniser Lorenco Museti pobedom protiv Gaela Monfisa obezbedio je duel sa Novakom Đokovićem u trećoj rundi Rolan Garosa.

Nakon meča Museti je bio izuzetno zadovoljan rezultatom i pričao je samo lepo o protivniku.

- To je bio jedan od najvećih izazova sa kojim možete da se suočite ovde u Parizu – sa ovakvom publikom, protiv velikog rivala kao što je Gael. Bila mi je čast da se takmičim sa njim, da igram na visokom nivou. Ostao sam fokusiran, vidi se da sam napredovao. Bio je ovo najbolji meč koji sam odigrao ove sezone - rekao je Museti.

Izjavio je kako neće biti protiv novaka isto na Rolan Garosu, te da je srpski teniser rođeni borac.

- Igrači "velike trojke" su nešto drugo na slemovima. Novak je rođeni borac, znamo se vrlo dobro. Biće mi zadovoljstvo da se suočim sa rivalom takvog kalibra. Nadam se da ću i ove godine početi sa 2:0, ali da ću sada uspeti da pobedim - dodaje Museti.

Na komentar novinara kako Novak nije imao sezonu iz snova, Museti je jasno rekao kako fokus mora da ostane na njemu.

- Moram da se fokusiram na sebe. Uvek sam govorio da sam na turnirima dobro igrao onda kada sam mislio šta ja moram da uradim, a ne o tome u kakvom je stanju moj rival. Novak je uvek Novak. Pobediti ga na tri dobijena seta je uvek avantura. Nadam se da ću krenuti od uspomena koje imam kada sam kao 19-godišnjak igrao protiv njega na centralnom terenu i da ću doći do pobede - zaključio je Italijan.

Na kraju je dao jednu malo patriotsku izjavu...

- Želim mu tako, želim mu da ne polaže nade u mene, on ima svoj put i mislim da je već dobro napisan. Ako mogu da pomognem, ni malo patriotizma ne škodi, očigledno je cilj da u osmini finala ponovim ono što sam uradio prošle godine. Definitivno neće biti lak meč protiv Noleta, ali to je definitivno period u kojem se osećam najbolje na terenu poslednjih sezona, tako da sam zaista srećan i jedva čekam da izađem na teren protiv Noleta - istakao je Italijan.

Subota je dan kada je meč zakazan, a termin meča još uvek nije poznat.

(Telegraf.rs)

Video: Novak vrlo neraspoložen posle poraza u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    31. maj 2024 | 10:09

    Hahahaha,3:0 za Novaka

  • Hrvoje

    31. maj 2024 | 11:20

    Ko iole prstimtenis zna ko je Muzeti na šljaci,aaalliii... Neočekivano za mene,Novak je već u dobroj formi,čak možda i više od potrebnog za ovaj termin,ako se zna šta je glavni cilj sezone. Gledao sam oba meča i vrlo me prijatno iznenadio. Rekao bih da mu fali malo daha,ali vidim i Figriča ponovo u boksu što ostavlja nadu. Jeste taj mali baš ozbiljna prepreka. Ako ga prođe,mislim da će manjinproblem da mu bude Rune ili Zverev u 1/2 finalu,a onda Alkaraz ili Siner,ako je Novak naumio da pred Olimpijadu ide toliko daleko,onda možda i 25.slem...Ovo do sad rekao bih uzimajući u obzir oba protivnika,skoro pa nikad bolje!

  • seljak

    31. maj 2024 | 12:52

    Na ovakav stav moze da se kaze more biti a ne mora. A najverovatnije ce ga Nole raskupusati da nece znati sta ga je snaslo. I flasa u glavu, noz u ledja mozda bi pomogli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA