≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preokret karijere Olge Danilović: Bila na ivici provalije, pa napravila čudo i eliminisala 10. teniserku sveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fenomenalan rezultat srpske teniserke

  • 7
Olga Danilović Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Kakav podvig Olge Danilović! Srpska teniserka se plasirala u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je savladala 10. teniserku sveta Danijel Kolins, posle paklene borbe i velikog preokreta sa 6:7, 7:5, 6:4.

Naša teniserka je u jednom momentu bila na ivici provalije, Kolinsova je dobila prvi set u tajbrejku, a u drugom je servirala za pobedu, ali je Olga pokazala veliko srce i hrabrost i uspela je da napravi neviđen preokret i iznenađenje turnira do sada, jer je eliminisala teniserku koja je bila u fenomenalnoj formi do Rolan Garosa.

Kolinsova je u fenomenalnoj formi i trenutno je bila jedna od najtežih rivalki koje je Olga mogla da dobije u ovako ranoj fazi.

Prvi set je doneo veliku borbu u kojoj nije bilo brejkova, ali je Kolinsova bila uspešnija u tajbrejku, došla je do 5:2 i potom sigurno obezbedila prvi set.

U drugom je viđeno više brejkova na obe strane i češće se dešavalo da teniserke gube svoje servise.

Danijel Kolins Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Olga je izgubila servis na startu i konstantno je bila u zaostatku, ali se vraćala i uspevala da izjednači.

Kolinsova je u sedmom gemu uspela ponovo da vrati brejk, a zatim je servirala za pobedu, ali se Olga ponovo vratila u meč i uspela je da izjednači.

Potom je Kolinsova imala dve brejk lopte, ali je Olga uspela da se vrati i da osvoji svoj gem, posle čega je stavila Kolinsovu pod pritisak i došla je do tri set lopte. Branila se Kolinsova dva puta, ali je treća bila sreća za Olgu, koja je uspela da osvoji set i dođe do 1:1.

Olga je napravila rani brejk na startu i bila je bliža pobedi, ali je Kolinsova uspela da vrati brejk odmah u narednom gemu, a potom se požalila i na problem sa leđima, pa je tražila medicinski tajmaut i dobila je masažu.

Olga Danilović, Danijel Kolins Foto: Telegraf

Usledilo je nekoliko sigurnih gemova teniserki koje su servirale na obe strane, pa se došlo do 4:4, bez brejk lopti.

Potom je Olga ponovo odlično odigrala svoj gem i stavila Kolinsovu pod pritisak da sada ona servira za ostanak na turniru.

Ubrzo je došla do meč lopte, koju je i iskoristila, a sada je u narednom meču čeka duel protiv hrvatice Done Vekić, koja je takođe napravila iznenađnje i izbacila 18. teniserku sveta Martu Kostjuk.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA