"Novak? Već imam karte za finale": Pitali smo navijače na RG šta misle o Đokoviću, evo šta su rekli Španci

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 2

Bilo je dosta zanimljivih odgovora

Kiša je u sredu u potpunosti prekinula skoro sva dešavanja na Rolan Garosu. Ponovo se igra samo na dva centralna terena, "Filip Šatrije" i "Suzan Lenglen", dok na ostalim terenima imamo samo cerade i čekamo da se vreme poboljša.

Publika se nestrpljivo tiska po prolazima između terena na Rolan Garosu i traži zaklon od padavina, koje ne prestaju od ranog jutra. Kako se osim pomenutih mečeva koji su u toku na "Šatrijeu" i "Lenglenu" ne dešava puno toga, zaputili smo se da razgovaramo sa posetiocima.

Naravno, sve nas je zanimalo - šta navijači u Parizu misle o Novaku Đokoviću i da li bi srpski teniser mogao da dođe do samog kraja i odbrani titulu na Rolan Garosu?

Vrlo brzo smo naišli na simpatičku Žoan iz Pariza, koja je veliki ljubitelj najboljeg tenisera sveta u ovom momentu i imala je i više nego simpatičan odgovor.

- O, pa Đoko (Novak Đoković, prim. aut) je moj omiljeni teniser! Gledala sam ga i juče protiv Erbera, znam da publika nije bila na njegovoj strani, jer je igrao protiv Francuza, ali sam ja i pored toga svim srcem bila uz njega. Prethodnih godina išla sam da ga gledam na Vimbldonu i u Rimu, imam i bar pet loptica sa njegovim potpisom - sa oduševljenjem je rekla Žoan.

Vrlo brzo se nadovezala - veruje da će Đoković na kraju uspeti da osvoji Rolan Garos!

- Uh, znam da nije baš najbolje krenuo ove godine, da i dalje nema finale... Ali mislim da će ovde uspeti da pronađe svoju igru. Raduje me što je Erbera savladao u tri seta, što nije imao nikakvih problema. Videćemo, kupila sam karte i za finale, želim da bude tamo.

Nekih 100 metara dalje, stali smo da popričamo sa navijačima koji nose španske zastave sa sobom. Naravno, danas na terenu igra Karlitos Alkaraz, što je bio glavni razlog što su tu u tako velikom broju.

Felicija i Huan su o Noletu imali lepe reči, ali su ipak stali uz svog sunarodnika, Rafaela Nadala.

- Nole je veliki sportista. Gledali smo bezbroj njegovih mečeva, čak i brojne susrete sa Rafom... Znam da se uvek priča o toj trci, o Grend slem titulama, naravno, za nas Špance će Nadal uvek biti najbolji. Ali ništa se ne može oduzeti Đokoviću, zaista je bilo zadovoljstvo uživati u svim majstorijama koje su nam prikazali kroz sve godine - rekao je Huan, dok nam je Felicija odgovorila šta očekuje kada je Đoković u pitanju na ovom turniru:

- Ovo definitivno nije njegova godina. Ne liči za sada na sebe i malo mi je žao zbog toga, jer sam svesna da se polako bliži kraj jedne ere tenisa. Nadam se da će uspeti da poboljša svoju igru na Rolan Garosu i da će doći daleko - rekla je ona.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Još jedna Francuskinja, Žozefin je na pitanje o Noletu imala automatski spreman odgovor.

- Bila sam na onom čuvenom meču na Vimbldonu! Gledala sam onaj preokret protiv Federera, kada je sve delovalo gotovo i kada je jedan poen delio Rodžera od pobede, a onda... Stalno sebi u glavi premotavam taj meč. I dalje ne mogu da verujem da se to desilo.

Kaže da se nada da će ove godine doći do toliko željene fotografije sa Novakom i da će biti u prvim redovima na njegovom sledećem susretu sa Karbaljes Baenom.

- Samo mi to nedostaje... Nadam se da ću uspeti da dođem do fotografije, baš bi mi značilo - iskrena je Žozefin.

Nadovezala se da pored Novaka zna dosta i o ostalim srpskim teniserima.

- Srpski tenis je stvarno jak. Pored Đokoa imate Kecmanovića, Lajovića, Đerea, sada je tu i Hamad. Mislim da u tome definitivno ima Noletovog udela, jer je on sigurno doprineo da tenis napreduje i postane popularan - odgovorila je Žozefin.

Za kraj, naišli smo na simpatičnu bakicu i dekicu, za koje će se ispostaviti da dolaze iz jednog malog mesta iz Velike Britanije. Džonatan i Marta su prvi put na Rolan Garosu.

- Nismo juče stigli da ispratimo Novaka. Videli smo da je pobedio. Sigurno je da je on velikan i jedan od najboljih svih vremena. Možda i najbolji, rekli bismo. Iako je Rafa ovde osvojio najviše trofeja, Đoković takođe zaslužuje poštovanje. Ove godine će mu verovatno biti najteže do sada, nismo baš sigurni koliko može... Sve je na njemu - objasnio je ovaj par.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laufer

    29. maj 2024 | 18:04

    Više puta je pokazao posle lošeg početka da može da osvoji još GS titula. Videćemo kako će se nositi, i dal ima snage da dođe do novog finala..

  • Sale

    29. maj 2024 | 16:27

    Nisi realan penzija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA