Nije vakcinisan i predvideo je pakao za Novaka u Australiji: Evo ko je prvi rival Đokovića na Rolan Garosu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Pet puta je bio Grend slem šampion, priča četiri jezika!

Novak Đoković će u utorak uveče započeti učešće na Rolan Garosu i probaće da na uspešan započne odbranu titule osvojene prošle godine u Parizu. Na startu takmičenja za rivala će imati Pjera Iga Erbera, tenisera kog je u jedinom međusobnom duelu porazio još davne 2013. godine!

Pomalo čudan podatak s obzirom na to da Francuz ima 33 godine i da je aktivan već četrnaest, međutim više je bio posvećen dubl konkurenciji, gde je beležio i vrlo zavidne uspehe!

Pomenuti meč dva tenisera odigrala su u Parizu, ali na Mastersu, i tada je bilo poprilično gusto, ali je Srbin slavio u dva seta (7:6, 6:3). Od tada je prošlo mnogo vremena i oba igrača su u međuvremenu veterani, a po jednoj stvari su bili u centru pažnje te famozne 2022. godine.

Već poznata situacija na Autralijan openu, kada je Novaku najpre dozvoljen ulazak u zemlju, potom i zabranjeno slobodno kretanje jer nije bio vakcinisan protiv virusa korona, za Erbera nije bila začuđujuća i on je to predvideo!

Erber je početkom godine odlučio da preskoči prvi Grend slem jer nije želeo da se vakciniše, ali ni da putuje u Australiji, pa je u izjavi istakao da mu nije čudno što su Noletu dozvolili da igra, ali je istakao da i ne bi bio u njegovoj koži.

- Ne shvatam ništa loše u tome (što su Novaku dozvolili da igra), dok razumem one koji bi mogli da misle da ja to loše shvatam... Nisam šokiran, ne osećam se da je bilo nepravedno. Mislim da Novak nije jedini koji je dobio. Iskreno, ipak ne bih voleo da budem na njegovom mestu pri izlasku iz aviona, jer mislim da neće imati doček dostojan svetskog broja 1. Ako je njegovo izuzeće prihvaćeno, to je zato što postoje valjani razlozi - rekao je tada Erber.

On je istakao da je tada očekivao negativnu odluku i da Srbinu neće dozvoliti da igra, dodavši da je bio svestan da je sam sebe isključio sa turnira odlukom da se ne vakciniše.

- Tu dilemu imam u sebi svaki dan. Znam da sam sebi pucao u nogu, ali imam slobodu da odbijem vakcinu. Kada sam doneo odluku da se ne vakcinišem, znao sam da bi to moglo da ugrozi moje šanse da odem u Australiju ili SAD. Sada (mi) preti veliki udarac i od Francuske ako usvoji ista pravila. Nisam očekivao to. Trebalo bi da idem na čelendžer u Italiji. Ali priznajem da mi je teško da pratim smernice svih zemalja. Bojim se trenutka kada će mi neko zabraniti da uđem na teren.

Kada je u pitanju sama karijere Pjera-Uga, on je u paru sa Nikolasom Mauom žario i palio teniskim svetom do 2021. godine osvojivši pet Grend slem turnira, sedam Mastersa i još mnogo turnira iz kategorija 500 i 250. Makar po jednom je bio najbolji na svakom Grend slemu, i jedino dva puta na Rolan Garosu.

U dublu je bio drugi na svetu u julu 2016, dok je trenutno 74, a u singlu nikada nije osvajao titule uz najbolji plasman na 36. poziciji. Trenutno je 140. na planeti.

Rođen je u pograničnoj oblasti Francuske i Nemačke, gradu Šiltighajmu i roditelji su mu teniski treneri. U braku je sa Julijom i ima sina Harpera. Priča čak četiri jezika, pored francuskog i nemački, španski i engleski, a takođe svira gitaru.

Teniski idoli su mu Rodžer Federer, Pit Sampras i Giljermo Sorija, dok mu je omiljeni sportista Zinedin Zidan.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    29. maj 2024 | 12:30

    Svaka cast momak sto nisi pristao da te vakcinisu s obzirom da toliko ljudi umire svaki dan os nys pojava Tako I kompanije koje su to zlo proizveli da ih povlace sa trzista. Veoma cudno da povlace I ako se zna da kada se jedna vakcina napravi onda ostaje u upotrebi. Poznajem mlade zene koje su posle vakcinisanja dozivele mozdane udare. I moj kucni dr,se vakcinisao, morao je na hitnu operaciju a sada nikome ne preporucuje. Na vama je da objavite ovo sto pisem. Samo istinu pisem a onaj Kon bi morao u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA