Novaku "oteo" medalju na OI, bio Top 10, a onda je krenuo pakao: Španac na RG sanja povratak na staze slave

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Najbitnije je da je ponovo spreman da se takmiči, a sve ostalo će valjda doći uz novi mukotrpni rad po čemu je Pablo poznat

Pablo Karenjo Busta je jedan od onih koji zna šta znači nešto imati, pa nemati. Radio je marno i vredno da bi došao do visina, prolio litre i litre znoja, a onda ga je zadesila sudbina koja ga je izbacila iz vidokruga belog sporta. U jednom času je imao skoro sve, a sada sa 32 godine pokušava sve iznova. Biće teško, ali veruje.

Španac rođen u Hihonu u karijeri je zaradio preko 15 miliona evra, osvojio sedam ATP titula, bio u svetskih Top 10 pre sedam godina, ali je pre dve sezone krenulo sve krivo i naopako.

Uzeo je trofej Mastersa u Torontu, porazio Novaka Đokovića u borbi za bronzanu medalju na poslednjim Olimpijskim igrama i ušao u velike probleme iz kojih se nada da će baš na ovom Rolan Garosu izaći.

Operacija desnog ramena ga je prvo odvojila od terena na osam meseci. Još 2023. godine u februaru je odigrao poslednji meč u Roterdamu. Pokušavao je da se vrati, spremao se, ali mu nije to baš najbolje išlo. Svako ko se ikada bavio tenisom, zna koliko može povratak da bude težak.

Baš je oktobar video kao zagrevanje za ponovnu prijavu u tenisku elitu. Dva turnira na španskom tlu su mu pokazala da je daleko od onoga što je bio i od onoga što želi.

U Alikanteu je odmah ispao, a onda je u drugom kolu Malage lako eliminisan od nižerangiranog Belučija iz Italije.

Nova pauza i nova briga. Jasno je bilo da to nije to.

Pripremao se, a dok se pripremao, mnogi su ga zaboravili.

Što kaže Boris Beker, vreme nikoga ne čeka.

Sada, kada ga radar više ne prepoznaje, spreman je sa pozicijom izvan Top 1000 da se vrati na scenu.

Došao je na Rolan Garos i od 11 časova će pokušati da ostvari svoju prvu pobedu nakon nešto više od pola godine i tek treću u godinu i po dana.

Protivnik mu je Marijano Navone iz Argentine, momak koji je ušao na zadnja vrata i prilično tiho došao u teniski krem. Trenutno je i 32. nosilac na Rolan Garosu, tako da Busti neće biti lako da izgura ovu priču.

Najbitnije je da je ponovo spreman da se takmiči, a sve ostalo će valjda doći uz novi mukotrpni rad po čemu je Pablo poznat.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA