Britanski Telegraf "zapušio usta" svim Novakovim kritičarima: "Ako Brejdi kaže da je GOAT..."

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 9

Brejdi je pokazao koliko poštuje Novaka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoj 23. Grend slem, a titula na Rolan Garosu po mnogo čemu je istorijska.

Novak se izdovjio u odnosu na Nadala i Federera po broju grend slemova, ali ni to nije bilo dovoljno brojnim kritičarima, i pojedinim medijima, pa su doveli u pitanje "GOAT" debatu. Kako je u loži Novaka Đokovića, bio i legendarni kvoterbek Tom Brejdi, to je poslužilo britanskom Telegrafu "zapuši usta" svima koji kritikuju srpskog tenisera.

- Ako Tom Brejdi kaže da je srpski najveći, onda je to za mene dovoljno dobro - stoji na početku teksta, a onda novinar Oliver Braun nastavlja:

- Od svih poznatih ličnosti koji su u ložama pratii meč Đokovića u Ruda na stadionu Filip Šatrije, najupadljiviji je bio Tom Brejdi. Sve do svog penzionisanja ove godine u 45. godini, sedmostruki pobednik Superboula istraživao je svaki put kako da pronađe eliksir večne mladosti, propovedajući vrline antiinflamatorne ishrane. Tako je produžio svoju karijeru na 23. sezone. Ali kako je Srbin osvojio svoju 23. Grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, najveći kvoterbek, koji je sedeo u loži pored Đokovićeve supruge Jelene, znao je da posmatra možda najneuništivijeg sportistu od svih.

- Od jednog GOAT- , drugom, komentar je na njihovo međusobno rukovanje posle meča. I bilo bi teško ne saglasiti s sa tim, jer sve veći konsenzus da je Đoković, kao jedini čovek koji je pobedio na svakom turniru najmanje tri puta, najbolji igrač koji je ikada uzeo reket.

Video: Ovako je Novak uleteo među porodicu i prijatelje nakon osvojenog Rolan Garosa

Braun u svom tekstu podseća i na reči Kris Evert.

- Tokom poslednjih 50 godina videla sam i proučavala svakog šampiona u tenisu. Nikada nisam videla nekog poput Đokovića. Kombinacija mentalne, fizičke i emocionalne snage je bez premca. Vreme je da cenimo ovog čoveka.

Potom, spominje i odnos koji Novak ima prema Nadalu i Federeru.

- Đoković je kao i uvek bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji. Zaista zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 Grend slemova. Kako je Đoković sam na vrhu liste po broju Grend slemova treba ga gledati kao najboljeg svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima - piše u tekstu.

Nije Braun zaboravio na deportaciju iz Australije, diskvalifikaciju na US Openu, kao i probelema sa nastupom u Americi.

- U tri od prethodnih 11 takmičenja, on je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je blokiran ulazak zbog zabrane Bajdenove administracije nevakcinisanim strancima. Kada je Đoković prošle godine izbačen iz Australije pod nedokazanim izgovorom da bi njegovo prisustvo moglo da podstakne antivaksere.  Skot Morison, tadašnji premijer zemlje, iskoristio je spektakl da trubi o tvrdoći svoje granične politike Covid-19. Bio je to čisti politički oportunizam. Jer, dok je Morison van funkcije, igrač kojeg je demonizovao vratio  se u Melburn 12 meseci kasnije da bi osvojio svoju 10. titulu.

Ne štedi pohvale braun na račun Novaka.

- Tamo gde bi se mnogi teško nosili sa krstom koji treba da nose, Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Imao je kontroverzu kada se njegov otac deklarisao kao za Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkaraza.

Na kraju Braun zaključuje:

- Još uvek je moderno prokleti Đokovića blagim hvaljenjem, umesto toga žudeti za raskošnim Federerovim udarcima ili finim Nadalovim forhendom. Odanost tom kraljevskom paru može biti žestoko plemenita, i to sa dobrim razlogom, s obzirom na to da su obojica bili daleko više vezani za kodekse diplomatske uljudnosti nego što je Đoković ikada bio. Ali, figura koja se široko doživljava kao treći čovek sada zauzima njegovo mesto kao ultimativni "alfa" sporta. Ako je njegova nadmoć dovoljno impresivna za nekoga Brejdijevog pedigrea, trebalo bi da bude i za nas ostale.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković je šampion Rolan Garosa i najbolji teniser ikada: Ovo su najboji momenti sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    12. jun 2023 | 21:42

    MA BRAVO BREEEEE…

  • Vitez Koja

    12. jun 2023 | 23:13

    "da je srpski najveći" Rekao mu Brejdi.Ne znam o čemu su oni pričali i čime su se zanimali, ali što se tiče Novaka, ja stvarno ne razumem da neko može nešto da osporava da je Novak najbolji svih vremena.To je toliko debilno,da je smešno

  • kvoterbek

    12. jun 2023 | 21:51

    teniski ekspert

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA