"Đokovićevu karijeru obeležila je želja da pokaže svetu šta jedan Srbin može, da ide protiv svih"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zanimljiv osvrt švajcarskog medija "Noje cirher cajtung"

Skoro svi svetski mediji imali su na naslovnim stranama da je Novak Đoković ušao u istoriju i osvojio svoj 23. Grend slem, dok su mnogi pisali i hvalospeve o njemu.

Bio je i onih koji su se bukvalno blamirali tekstovima, kao što su engleski Gardijan i švajcarski Blik, dok Albanci na primer nisu ni imali vest da se Rolan Garos igrao. Valjda im je teško pala Novakova pobeda...

Ipak, verovatno najoriginalniji i najtačniji komentar na sve što se dešavalo dao je jedan drugi švajcarski medij - "Noje cirher cajtung" - koji je tekst počeo da je Rodžer Federer bio prvi po svemu, Rafael Nadal odmah iza njega, a Novak...

- Đoković je bio treći čovek, uljez, koji je svojim pobedama ometao ovaj perfektni duel – duel, koji je bio obeležen ne samo voljom da se pobedi, već i međusobnim poštovanjem.Đokovićeva karijera je obeležena velikim pobedama, ali i velikim duelima i voljom da se žrtvuje kojom je izlazio iz naizgled bezizlaznih situacija. Uvek je iznova završavao na naslovnim stranama zbog proklizavanja van terena. Đoković nikada nije bio politički korektan, kao što su bili i ostali Federer i Nadal. On je uvek iznosio stav i stoga redovno trpeo - piše ovaj list i navodi:

Novak Đoković, Rolan Garos, Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

- Novak Đoković nikad nije bio samo teniser. Još više je ponosni Srbin, određen ratom koji mu je zasenio mladost i privremeno ga oterao u egzil. Ko zna da li bi bez tog užasnog bekgraunda uopšte bilo svetske zvezde Novaka Đokovića. Iz svog porekla crpeo je ponos i volju za otporom, da ide protiv svih. Njegovu karijeru obeležila je želja da pokaže svetu šta jedan Srbin može.

- Hteo je da bude najbolji. Bolji od Federera, bolji od Nadala, bolji od svih ostalih koji su do sada igrali ovaj sport. Njegov bivši trener Boris Beker rekao je za Eurosport da se rekordnim Grend slemom ispunjava Đokovićev životni san. Ali taj cilj bio je više od sna. Bio je opsesija. Đoković se danas mora uzeti kao najbolji teniser u istoriji!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA