Ne može joj niko ništa! Moćna Iga Švjontek je treći put šampionka Rolan Garosa, preko Muhove i drame do pehara

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Sjajno žensko finale u Parizu

Fenomenalna Iga Švjontek je treći put u svojoj karijeri stigla do titule na Rolan Garosu, a ukupno četvrte na Grend slem turnirima, pošto je posle velike borbe u tri seta slavila protiv Karoline Muhove - 2:1 (6:2, 5:7, 6:4)!

Krenula je Iga moćno. Osvojila je 12 od prvih 15 poena na meču i odmah je stavila na znanje Muhovoj ko je glavni na terenu. Bilo je potrebno dosta vremena da se Čehinja osvesti.

Tek u petom gemu počela je da preti Igi. Imala je tada brejk loptu, potom je jednu morala i da spašava u narednom gemu, a u nastavku je Švjontekova ipak stekla još jedan oduzeti servis i dominatno uzela prvi set.

I drugi set je krenuo neverovatno dobro za Švjontekovu, koja je uzela prva tri gema. Delovalo je da će ovo finale biti gotovo za manje od sat i po vremena. Međutim...

Muhova se probudila. I sama je nanizala tri gema i ušla u egal. Poljakinja je baš pala u igri, videlo se da ima određenih problema, a Muhova je u devetom gemu došla do oduzetog servisa i šanse da servira za izjednačenje u setovima.

Ali i ona se uplašila! Iga je vratila ribrejk, ali niko nije očekivao da će Karolina u nastavku ponovo zadati udarac i naposletku zaključiti drugi set u svoju korist posle svega viđenog.

Treći set bio je priča za sebe. Karolina je uzela brejk, Iga se vratila, a onda je Muhova ponovo zadala udarac Poljakinji i činilo se da ide ka prvoj Grend slem tituli!

Međutim, ne bi Iga bila Iga da posle svega nije uzela tri uzastopna gema, od čega dvana servis svoje rivalke i tako zaključila meč za svoju treću titulu na Rolan Garosu.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    10. jun 2023 | 18:07

    Za mene ce serena biti najbolja teniserka ikada i niko je ne moze odmeniti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA