Ništa od finala za Sabalenku: Muhova napravila najveći uspeh u karijeri na Grend slem turniru!

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Čehinja je napravila ogroman rezultat

Čehinja Karolina Muhova napravila je ogromno iznenađenje, ali i najveći uspeh karijere pošto se domogla finala Rolan Garosa! Ona je slavila protiv druge teniserke sveta, Arine Sabalenke sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 7:5.

Maratonski duel ove dve teniserke trajao je više od tri sata, a na kraju je Čehinja uspela da bude ta koja će se boriti za prestižni trofej.

Prvi set ove dve teniserke je bio praktično bez brejkova, ali i bez prilka do samog kraja. Tada je Sabalenka prvai zgubila servis za 5:4, ali ni Muhova nije uspela da uzme set, već se vratila Belotuskinja i izjednačila. No, nije to bilo dovoljno, pa je Muhova slavila u taj-brejku.

Drugi set je već počeo dosta furioznije. Muhova je na početku uzela brejk, ali je potom odmah i izgubila. Nastavile su da igrjau dobro na svoj servis, ali je sada Sabalenka oduzela isti protivnici za 4:3, da bi se Muhova tada revanširala.

To ih je odvelo i do taj-brejka, a tamo je dosta bolja bila Sabalenka.

Konačno, treći set je doneo dosta bolju Sabalenku koja je vodila sa ogromnih 5:2. Imala je meč loptu na servis Muhove, nije ju iskoristila, a Muhova je potom vratila brejk, potom i uzela novi, da bi na kraju slavila. U trećem setu, Muhova je osvojila pet vezanih gemova i tako je i prošla u finale.

Čehinja će u finalu čekati bolju iz duela Iga Švjontek - Beatris Hadad Maja.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    8. jun 2023 | 18:50

    Sabalenka kao da je rodjena sestra Hane Mandalikove, igracice koje same sebe pobedjuju,najglupije koje sam ikada gledao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA