Kim Klajsters za Telegraf: "Volim ga, favorit je gde god da ode, sada ću vam reći šta Novaka čini Novakom"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Belgijanka će biti upamćena kao jedna od dominantnijih igračica u ženskom teniskom karavanu

Ko se seća renesansnih godina ženskog tenisa s početka veka, prva igračica koja mu pada na pamet jeste slavna i višestruka Grend slem osvajačica, velika Kim Klajsters. Tri puta je uzimala US Open, jednom Australijan Open, a iako je igrala dva finala na Rolan Garosu, nije uspela ovde, u Parizu da podigne trofej.

Sada je, u razgovoru za Telegraf, podelila svoje mišljenje ko bi to mogao da bude u ženskoj konkurenciji, a bez premca je bilo istaknuto jedno ime.

- Iga Švjontek bez pogovora gura najbolje, Žaber i Gof se bude, ali Švjontek prikazuje neverovatne partije i mislim da će ona biti ta koja će podići trofej. Neverovatna je, koliko je sposobna da upija znanje od bivših šampionki, od muških tenisera. Zaista je spremna da uči sa svih aspekata, to volim najviše kod nje - započela je Klajsters razgovor.

Svi u Parizu pričaju o Karlosu Alkarazu?

- Neverovatno je kako su ljudi i ranije videli Alkaraza u tom polufinalu, iako je imao Cicipasa ispred sebe. To je bio najteži test za njega, a videli smo kako je prošao.

Kako to da zaboravljaju Novaka Đokovića?

- Novak je favorit gde god da ode. Volim Novaka i gledala sam njegove mečeve, zaista je sjajno gledati ga kako uspeva nekako da u svakom novom setu ili meču podigne nivo igre za jednu stepenicu više. Možda u prvoj nedelji nije igrao svoj najbolji tenis, ali je igrao sasvim dovoljno dobro da pobeđuje. Zbog toga je Novak u stvari Novak, zato je veliki. Iako ne igra na svom najvišem nivou, iako je ponekad nervozan zbog svoje predstave, iako nije zadovoljan svojim kretanjem ili udaranjem, nađe način da pobedi. U tim godinama biti na toj razini je super kul za videti.

Da li bi mogla za naš portal da se podsetiš nekih mečeva sa Anom Ivanović i Jelenom Janković?

- Naravno! To su bila sjajna vremena! Nisam videla Anu odavno, ali sam imala priliku da vidim Jelenu prošle godine u Luksemburgu. Zaista je nostalgično kada vidim igračice sa kojima sam igrala toliko bitnih mečeva u svom životu. Obuzme me sreća. Sada pričamo o porodicama, o deci, o mnogim drugim stvarima koje su nas zaokupile nakon igračkih karijera. Kad bi bilo momenta i da odigramo tenis, to bi bilo super, ali pamtim srećna vremena, to su bili mečevi koje nikada neću zaboraviti.

Jelena ti je bila veliki konkurent?

- Posebno pamtim taj jedan susret kada sam se porodila i dobila ćerku, odmah nakon toga sam igrala sa Jelenom, mislim da je to bilo u Kanadi. Izgubila sam u jednoj teškoj borbi u tri seta, ali me je taj meč strašno motivisao da se vratim na veliku scenu uz veliku eksploziciju na US Openu.

Da li bi mogla da se stvori "velika trojka" i u ženskom tenisu?

- Ne znam, nemam magičnu kuglu! (smeha) Može se desiti da to budu Iga, Elena i Arina, to jeste. Tenis je jako težak da bi se ostalo dugo na glavnoj sceni kao što su to radili Novak, Rafa i Rodžer. Potrebno je da čitav život posvetite tome, Iga možda ima to. Pričala sam sa njom, ne iznenađuje me što je to gde jeste. Svi žele da rade da zadrže fokus ka tom cilju - zaključuje Klajsters.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA