Sabalenku pitali zašto ima toliko fotki sa Lukašenkom i da li ga i dalje podržava: Odgovorila je uz osmeh

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Beloruskinja se suočila sa mnogo nezgodnih pitanja

Meč između Arine Sabalenke i Eline Svitoline obilovao je tenzijama, a posebno je to viđeno na kraju meča, kada je Sabalenka čekala Ukrajinku na mreži, a ova prošla pored nje kao da ne postoji.

Posle meča na konferencijama je Ukrajinka prozvala Sabalenku zbog svog čina, dok se ona pravdala istakavši da joj je to rutina i da to radi posle svakog meča i da je nesvesno uradila isto i protiv Svitoline, iako je znala da ona neće da joj pruži ruku.

Ali to nije bilo jedino pitanje sa kojim se suočavala Sabalenka, jer je usledio rafal pitanja o ratu i Lukašenku i mnogobrojnim slikama koje ima sa predsednikom Belorusije.

Možemo da nađemo mnogo fotografija vas i Lukašenka na internetu. Kako ste spajali sport i politiku ranije, a sada ste preotiv te veze?

- Pa, igrali smo mnogo mečeva Fed kupa u Belorusiji. On je dolazio na naše mečeve i fotografisao se sa nama posle mečeva. Ništa loše nije bilo u to vreme između Belorusije i Ukrajine, ili Rusije i Ukrajine. Kao što sam rekla više puta, ne podržavam rat. Ne želim da moja zemlja bude umešana u konflikt. Kao što sam rekla više puta, i vi ovde znate. Vi znate moju poziciju i imate moje odgovore. Odgovorila sam na to više puta. Ne podržavam rat. I stvar zbog koje ne želim sport u politici je to što sam samo teniserka, 25-godišnja teniserka. Ne želim da budem umešana u bilo kakvu politiku, da želim da budem, ne bih bila ovde. Ja sam samo teniserka.

Usledilo je i pitanje kakav je bio efekat prošle konferencije, na kojoj ju je jedan ukrajinski novinar napao žestoko.

- Osetila sam se nepoštovano. Osetila sam kao da novinar pokušava da stavi reči u moja usta. Nisam se osetila komforno. 

Da li i dalje podržavate Lukašenka?

- Teško pitanje. Ne podržavam rat, znači da sada ne podržavam Lukašenka. 

Na kraju je Sabalenka dala i priznanje svojoj rivalki za sve što radi, samo šest meseci nakon porođaja i istakla je da nije zaslužila zvižduke na kraju što joj nije pružila ruku.

- Mislim da nije zaslužila tolike zvižduke i povike "uaaa". Odajem joj tako veliko poštovanje za ovo što radi nakon što se porodila. Impresivno je i stvarno sam impresionirana šta radi. Odajem joj veliko priznanje.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak uništavanja murala posvećenog Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA