Novak oborio Nadalov rekord na Rolan Garosu!

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ono što je posebno interesantno, jeste da je Novak od 2010. godine u svakoj sezoni igrao četvrtfinale francuskog Grend Slema

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pobedom nad Peruancem, Huanom Pablom Variljasom sa 3:0 u setovima.

Ipak, neće Novak ovaj meč pamtiti samo po plasmanu u četvrtfinale i nastavku pohoda na istorijski 23. Grend Slem trofej, već i po još jednom posebnoj stvari.

Naime, Đoković je ovim trijumfom pretekao rekordera Rolan Garosa, Rafaela Nadala po broju plasmana u četvrtinale na šljaci u Parizu. Novaku će predstojeće četvrtfinale biti 17 na Rolan Garosu, dok je Nadal u istoj fazi takmičenja nastupao 16 puta.

Ono što je posebno interesantno, jeste da je Novak od 2010. godine u svakoj sezoni igrao četvrtfinale francuskog Grend Slema.

Podsetimo, ukoliko Đoković dođe do istorijskog 23. Grend Slem trofeja, postao bi najtrofejniji teniser u istoriji "belog" sporta.

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana Vasiljevic

    4. jun 2023 | 16:51

    Bravo Nole , do pobede, idemooooo !!!

  • Miki

    4. jun 2023 | 16:56

    Nadal 14 titula Novak 2 titule

  • Бор Боранин

    5. jun 2023 | 15:25

    Čestitke Novaku na 17. plasman u četvrtfinalu na Rolan Garosu i obaranja rekorda Nadala. Po meni, važnije je da osvojiš ovogodišnji Garos po treći put i to će biti tvoj lični rekord za sebe, a pašće i neka para. Srećno do i u finalu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA