Vera Zvonareva ekskluzivno za Telegraf o rivalstvu sa Anom i Jelenom, šansama Novaka na RG, ratu u Ukrajini...

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Nekada druga teniserka sveta bila je otvorena da popriča o svim temama u Parizu

Vera Zvonareva jedna od igračica koje su žarile i palile početkom veka. Iako je igrala finale Vimbldona i US Opena, osvojila 12 VTA titula, nikada nije uspela da se domogne trofeja Grend slema. Sada, sa 38 godina igra dublove i još uvek uživa u tenisu. U razgovoru za Telegraf je otkrila kako se trenutno oseća i konstatovala da nema stajanja.

- Veoma dobro! Da, imala sam dobro karijeru, uživam i dalje u tenisu i tu nema šta da se doda - počela je Zvonareva, a onda nastavila o slavnim vremenima kada je vodila veliku bitku u samom teniskom kremu sa Jelenom Jankovićem i Anom Ivanović.

- Pre 10, 15 godina, kada sam bila na vrhuncu, igrale smo međusobno sjajne mečeve. Bilo je to sjajno vreme, uživala sam u tome. Ana, Jelena... Uvek mi je bilo drago kada ih ugledam sa druge strane terena. U jednu ruku, drago mi je da uživaju u penziji, ali u drugoj, jako mi nedostaju na turu.

Da li možete da uporediti tu generaciju sa ovom sada, imate dobar uvid jer igrate u obe ere?

- Ta prva era je bila totalno drugačija za mene, sada više ne igram singlove toliko, više sam u dublovima. Ta vremena sam bila više takmičarski nastrojena. Ne mogu da ih poredim. Bila su to dobra vremena, bila sam na vrhuncu karijere, igrala sam neke velike mečeve, sada je to druga priča.

Odakle taj benzin dolazi? Sami ste rekli, Ana i Jelena su u penziji, a evo vas na Rolan Garosu?

- Dobila sam ćerku pre sedam godina, prestala sam sa tenisom tada. Volim tenis, pomislila sam "zašto ne još nekoliko godina da igram, podržava me porodica". I eto me, tu sam!

Ana Ivanović i Jelena Janković 2007. Rolan garos Foto: Profimedia/AFP

Pravili se novi trojka u ženskoj konkurenciji, Švjontek, Ribakina i Sabalenka, kao što su Novak, Rafa i Rodžer bili u muškoj?

- U poslednjih godinama, liči. Te devojke igraju velika finala međusobno. Videćemo, Novak, Rafa i Federer su trajali mnogo godina. Tenis je dosta konkurentan, vidite da na ATP i VTA može da se desi da neko izvan Top 100 pobedi velikog favorita. Morate uvek da budete na najvišem nivou, nema vremena za odmor, ne može ništa na iskustvo. Sve je fizički rad i mentalna priprema. Neko voli da pravi te male krugove, ali ja više volim da svi imaju prostora da se iskažu i naprave veliki rezultat.

Ko je po tvom mišljenju, ovde u Parizu, najveći favorit, Novak ili Karlos Alkaraz? Ili neko treći?

- Novak je očigledno uvek favorit na svakom turniru. U poslednjim godinama, Karlos je uvek prisutan, tako da uvek kada vidim njih dvojicu, pomislim da ću ih videti i poslednjeg dana turnira na terenu. Verujem da još uvek nije sve jasno, ako igrate svoj najbolji tenis, nikada se ne zna.

Konstantno se ubacuju pitanja o ratu u Ukrajini, teniseri iz Rusije i Belorusije svakog dana moraju da odgovaraju na ta pitanja... Ko je tvoje viđenje čitave situacije?

- Slušajte, osećam se veoma tužno zbog čitave situacije. Ljudi pate, to je sve što ću reći. Trudim se da se ne uplićem u politiku. Ali, veoma sam tužna zbog situacije i zbog svega što se događa - zaključila je Zvonareva.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trixi

    3. jun 2023 | 18:03

    Niko normalan ne podržava Putinovu agresiju na Ukrajinu pa tako ni Zvonareva. Zbog toga rata ispaštaju i ruski teniseri, teniserke i uopšte sportisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA