Ko je protivnik Đokovića u osmini finala RG: Peruanac kojem je Federer kralj, a pojavi se samo na šljaci

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

U godinama za nama se kretao po Čelendžerima, a kada mu se pogledaju sva finala Čelendžera i ITF turnira, može se videti da je od 24 borbe za trofej čak 22 meča bila na šljaci.

Iako su na papiru očekivali drugog protivnika za Novaka Đokovića u osmini finala, došao je onaj koji je bio svima potajna pretnja. Posle skoro tri decenije, jedan Peruanac je uspeo da se plasira u četvrto kolo Rolan Garosa, a njegovo ime je Huan Pablo Variljas. Srbin će morati da preskoči isključivog šljakaša i reinkarnaciju slavnog Luisa Horne.

Nema tu dvojbe i neke tajne, Variljas je prvi reket Perua, a upravo je Horna bio taj poslednji iz njegove zemlje za kojeg se nešto šire i više čulo u svetu belog sporta.

Iako vam Horna više znači od Variljas, ovaj mlađi je uspeo da ovim plasmanom u osminu finala sada nadmaši najveći učinak svog zemljaka.

Lučo je stizao samo do trećeg kola, ali je zato u dublu uspeo da osvoji Rolan Garos.

Ipak, vratimo se na Huan Pabla...

Nije ni on više toliko mlad za jednog tenisera, već mu je 27 godina, a za one koji nisu čuli za njega ili su manje upućeni, to je zato što se pojavi samo kada je deo sezone na šljaci, a onda nestane i zaboravi tenisa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes (@openparcara)

Da se igra na bilo kojoj drugoj podlozi, ne bi trebalo ni da se sumira i da se razmišlja koliki je Đokoviću posao, ali sada to neće biti prelak posao i moraće Novak da se istrči za pobedu.

Variljas je dešnjak, igra bekhend s obe ruke, a trenira ga Dijego Žunkera.

Nalazi se na 94. poziciji ATP liste, a njegov rang je direktan splet toga što se usko specijalizovao za nešto više od četvrt sezone i sve ostao ga manje tangira.

Na Vimbldonu i US Openu ni prvo kolo kvalifikacija nije prošao, na Australijan Openu ove godine u prvom kolu glavnog žreba ispao, ali u Parizu stiže daleko najveći uspeh karijere.

U godinama za nama se kretao po Čelendžerima, a kada mu se pogledaju sva finala Čelendžera i ITF turnira, može se videti da je od 24 borbe za trofej čak 22 meča bila na šljaci.

Iako je imao vrlo malo momenata i da se sretne sa Top 10 igračima (sa samim Novakom nikada), imao je nekih uspeha i velikih borbi, pa i na samom Rolan Garosu.

Prošle godine mu je falilo snage da izgura priču protiv tada šestog igrača sveta, Feliksa Ože Aliasima. Kanađanin je izgubio prva dva seta šokantno lako sa 6:2, 6:2, a onda je uspeo da preokrene i prođe dalje do Rafael Nadala.

Mučio je Variljas i Aleksandar Zvereva i Dominika Tima, nije bilo lako ni Kameronu Noriju, ali sa njima svima je igrao kada više nisu bili članovi prvih 10.

Izbacio je Huberta Hurkača pre ovog duela sa Novakom koji sledi.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Poljak je jednostavno igrač koji je teniska klasa i član visokog društva, ali kada se radi o šljaci, tu je ranjiv kao da nije ni Top 50 igrač.

To se i sada pokazalo, pa je posle pet setova pao na Filip Šatrijeu i dozvolio Peruancu da ode dalje.

U jednom intervjuu je rekao da mu je Rodžer Federer "ekselencija" tenisa, ali da se kao mlađi ugledao i na Rafaela Nadala i Novaka i Endija Mareja.

Imali smo prilike da ga gledamo i u Banjaluci ove godine, ali ne mnogo jer se Andrej Rubljov, kasnije finalista, pobrinuo da ga sa 6:2, 6:2 izbaci u ranom delu turnira.

Da li će biti fizički zahtevno za Novaka?

Hoće.

Da li je ovo prepreka koju bi Đoković moralo zasigurno da preskoči?

Svakako, da.

Duel se očekuje u nedelju, a videćemo da li će se Novak ponovo vratiti u večernji termin ili će kao protiv Fokine nastaviti sa dnevnom sesijom.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA