Francuska ministarka napala Novaka zbog "Kosovo je srce Srbije": Njegov poziv na mir nazvala militantnim

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 42

Ameli Udea-Kastera je o tome razgovarala za nacionalnu televiziju Francuske

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković večeras ne pre 20.15 časova izlazi na teren u okviru drugog kola Rolan Garosa protiv Martona Fučoviča iz Mađarske. Međutim, njegov gest iz prve runde je nešto o čemu se i dalje priča.

Kao što je dobro poznato, po završeku meča sa Aleksom Kovačevićem iz SAD-a, Novak je na kameri napisao poruku "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" što je izazvalo brojne reakcije širom sveta. Mnogi su tražili i da se srpski teniser kazni zbog navedenog natpisa, ali su sa Rolan Garosa poručili da od toga nema ništa.

Sada se oglasila i Ministarka sporta Francuske, Ameli Udea-Kastera, koja je u razgovoru za nacionalnu televiziju Francuske, Frans 2, istakla da je poruka "neprikladna" i da to "ne treba da se ponovi".

Novak Đoković Foto: Telegraf

Smatra da je sam natpis militantan i vrlo "politički". Ministarka je otkrila i da je direktorka turnira razgovarala sa Novakom Đokovićem i istakloa princip neutralnosti.

- Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje - rekla je onda dodajući da se ipak radi o "militantnoj i vrlo političkoj" poruci Đokovića koja ne treba da se ponovi.

Dotakla se i situacije sa Ukrajincima.

- Možemo razumeti, iako bismo voleli da uvek bude fer-plej do kraja i stiska ruke, tu postoji tuga i to poštujem - dodala je ministarka.

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnik BL

    31. maj 2023 | 10:52

    A da je napisao Donbas je srce Ukrajine, bio bi nagradjen aplauzom, "bolesna evropa"

  • Btavo Nole

    31. maj 2023 | 11:03

    Sta je tu uvredljivo i militantno? Kosovo je ❤ Srbije. Stop nasilju

  • 5

    31. maj 2023 | 11:08

    OLOŠ FAŠISTIČKI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA