"Poland Garros": Iga Švjontek osvojila titulu u Parizu i izjednačila nestvaran rekord Venus Vilijams

 
  • 0

Kakva godina za mladu Poljakinju

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek dominantno je stigla do svoje druge titule na Rolan Garosu, pošto je u finalu savladala američku teniserku Koko Gof sa 2:0 u setovima.

Osim što je osvojila još jednu Grend slem titulu, za Igu je ova pobeda posebno važna jer je to za nju 35. uzastopni trijumf.

Sem nje, takav uspeh pošao je za rukom samo još Venus Vilijams, pa bi u prvom narednom zvaničnom meču Švjontekova mogla da obori rekord legendarne američke teniserke, ali i celokupnog WTA tura od 2000. godine.

Kao i obično, protivnica se danas ništa nije pitala. Švjontek je već u prvom servis gemu Gofove došla do brejka, kao i u drugom, a brejkom je i zatvorila prvi set koji je dobila rezultatom 6:1.

Drugi set je bolje otvorila Amerikanka, stigla je do brejka i vođstva od 2:0, ali je Poljakinja uspela da se ekspresno vrati u set, osvoji pet gemova u nizu i povede sa 5:2 Uspela je Gof da osvoji gem u kom je servirala za opstanak u meču, ali ne i da oduzme servis rivalki, pa je na kraju rezultat drugog seta glasio 6:3.

Švjontek je do titule došla uz samo jedan izgubljeni set i to od Kinesinje Ćinven Ženg. Njena serija pobeda traje od prvog kola Dohe, koji je igrala 22. februara, a poslednji put je poražena 16. februara od Jelene Ostapenko u Dubaiju.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA