Nadal je prvi finalista RG! Zverev zbog povrede teren napustio na štakama, urlici i dalje zvone Parizom

 
 ≫ 
  • 56

Španski teniser će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Čilić - Kasper Rud.

Kakva šteta i jedno veoma neočekivano polufinale turnira na Rolan Garosu! Španac Rafael Nadal postao je prvi finalista Otvorenog turnira Francuske, odnosno drugog Grend slema u godini, pošto mu je nemački teniser Aleksandar Zverev predao meč pri kraju drugog seta pri rezultatu 7:6, 6:6, kada se povredio.

Urlik i zapomaganje Zvereva je brzo odzvonilo čitavim stadionom, a njegove bolne grimase su istog trenutka ostale urezane u očima svih navijača... Zverev je uspeo samo da se vrati na štakama, kako bi se pozdravio sa publikom i Nadalom...

Nemac je pružio izuzetnu igru, međutim, falilo je malo sreće kako bi stigao i do prvog seta, a kasnije i do pobede... Prvi set je doneo ogromnu borbu oba tenisera, već na samom početku meča, Nemac je osvojio brejk i tako je gradio svoje vođstvo tokom prvog seta.

Osvajali su gem za gemom, igrali odlično, da bi se tek u taj-brejku i odlučio set. Zverev je imao čak i četiri set lopte, ali nijednu nije iskoristio, pa je Nadal uspeo da okrene sve i domogne se prvog seta.

Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Drugi set je bio opšta suprotnost, obojica su osvajali brejk za brejkom, što je opet dovelo do 6:5 i vođstva Nemca. Nadal je servirao za opstanak u setu, kada je pri samom kraju gema došlo do povrede Aleksandra Zvereva koji je uz ogromne urlike morao da izađe sa terena u invalidskim kolicima.

Čekala se odluka, a Zverev se vratio na štakama, samo kako bi se pozdravio sa protivnikom i glavnim sudijom.

Tok meča

Nadal - Zverev 7:6, 6:6

II set

Povreda Aleksandra Zvereva pri rezultatu 6:6, da li ovo znači da je kraj meča jako blizu?!

 

5:6 - Siguran je Zverev, igra Nemac baš kako treba, sada će Španac servirati za opstanak u setu.

5:5 - Konačno je jedan teniser uspeo da odbrani svoj servis, a to je uradio španski teniser, Rafael Nadal! Nerešeno je, igraće se na razliku.

4:5 - Au! Novi brejk Nadala, Španac servira za izjednačenje i 5:5.

3:5 - Opet brejk Zvereva, šta se ovo dešava u Parizu!

3:4 - Brejk Nadala! Kakav rolerkoster u ovom meču, neveorvatno!

2:4 - Još jedan brejk Zvereva! Nemački teniser je uspeo da uzme treći uzastopni gem u ovom setu i ide ka osvajanju istog.

2:3 - Preživeo je Zverev ovaj teški gem, našao se oči u oči i sa brejk loptom, ali je uspeo da je odbrani, potom i da dođe i do dve gem lopte, koje nije iskoristio. Konačno, uspeo je da osvoji gem i preuzme vođstvo u ovom setu.

2:2 - Ne predaje se Zverev, brejk Nemca koji ga vraća u život! Nadal je dobro počeo gem i uzeo poen, ali je ubrzo prokockao četiri uzastopna i tu mu je bio kraj. Ponovo smo na početku.

2:1 - Nadal pravi novi brejk! Neverovatne greške koštale su Zvereva ponovo.

1:1 - Uzvraća Zverev brejkom! Delovalo je da će Nadal lako do gema, imao je 40:15, ali je Zverev vezao četiri poena i došao do brejka.

1:0 - Brejk Nadala sa nulom na startu drugog seta. Deluje da je Zvereva ozbiljno uzdrmao onako izgubljen prvi set!

I set

Tajbrejk

Nadal osvaja set posle neverovatnog tajbrejka u kojem je spasio četiri vezane set lopte i na kraju došao do 10:8. Nadal je bolje počeo tajbrejk, napravio je i mini-brejk, ali je Zverev odmah uspeo da uzvrati i napravio je dva vezana mini-brejka. Kasnije je sigurnim servisima sačuvao prednost i došao do 5:2 pre Nadalovih servisa. Odmah je došao i do četiri vezane set lopte, međutim, Nadal je ponovo pokazao da se ne predaje. Osvojio je svoj servis, a zatim i dva puta na sevris Zvereva, potom je spasio još jednu na svoj servis.

Nakon toga je Nadal došao do dve set lopte. Prvu je imao na svoj servis, Zverev je uspeo da se izvuče posle Nadalove greške, ali je drugu iskoristio posle fenomenalnog forhenda.

6:6 - Siguran gem Zvereva koji dolazi do tajbrejka!

6:5 - Sada je Zverev imao šansu, imao je dve brejk šanse, ali se Nadal izvukao drop šotovima i ponovo vodi u završnici seta.

5:5 - Nadal je propustio dve brejk, a ujedno i set lopte! Zverev je uspeo da se izvuče i da spasi prvi set!

5:4 - Vodi Nadal, uzima gem u kojem je bio pod pritiskom jer je bilo 30:30, ali je u najbitnijim momentima bio siguran.

4:4 - Vraća se Nadal! Vraća brejk i ponovo je u igri za prvi set. Zverev je imao gem loptu, ali je nije iskoristio, kasnije je napravio veliku grešku kod zicera i poklonio Nadalu gem.

3:4 - Nadal sa nulom osvaja svoj servis gem.

2:4 - I Nadal i Zverev su bili sigurni na svoj servis.

1:3 - Bilo je 30:30 kod Nadalovog servisa, ali je uspeo da dobije svoj prvi gem. Kod Zvereva je bio preslikan servis gem, imao je 40:0, došlo je do 4030, a onda je Zverev osvojio gem.

0:2 - Čuva Zverev sigurno servis, imao je 40:0, Nadal je došao do 40:30, ali je Zverev uspeo da dobije gem.

0:1 Brejk! Zverev već na startu pravi brejk! Nadal je imao 30:0, ali je Zverev vezao četiri poena i došao do vođstva!

Pre meča

Ovaj duel će se sa velikom pažnjom pratiti i u Srbiji i među navijačima Novaka Đokovića, a razloga je nekoliko. Ono što je sigurno pre ovog duela, obojica tenisera su u odličnoj formi. Španac je, naravno, favorit, posebno ako se uzme u obzir da se igra na Rolan Garosu koji je Bik sa Majorke osvajao u 13. navrata.

Kada je reč o ukupnom skoru, statistika takođe ide u korist Nadala koji ima 6:3. Ipak, u prilog Zvereva ide činjenica da je dobio 3 od poslednja 4 duela.

Sve u svemu, očekuje nas spektakl za plasman u veliko finale.

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Video: Ivan Vitasović za Telegraf.rs otkrio hoće li se tući sa Fabjanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    3. jun 2022 | 18:22

    Mene samo zanima vrši li neko test nad Nadalom, mesec dana umire od bolova, nogu može da izgubi a igra kao dobro nadopingovan, izgleda da neko može da radi šta hoće, čak i sa su mu dali nešto za nogu oni su mu ubrizgali nešto ,Tom čovjeku ne vjerujem ama baš ništa.

  • Bobi

    3. jun 2022 | 18:33

    Nadal znači 22 Grand slema,kakav sreću ima ovaj čovek ,to je neverovatno...

  • Pa dal je moguće

    3. jun 2022 | 18:15

    Da ovaj izvlakač gaća iz #upeta ima ovoliko sreće..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA