Čilićeva bajka traje, Hrvat izbacio 7. igrača sveta za svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu

 
 ≫ 
  • 13

Kofere iz Pariza pakuje Andrej Rubljov

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u pet setova bio boljo od Rusa Andreja Rubljova - 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10:2)!

Čilić je 7. tenisera sveta pobedio treći put u karijeri, drugi put ove godine s obzirom na to da ga je izbacio i sa Australijan opena. Ujedno, Hrvatu je ovo najbolji rezultat u Parizu gde je dva puta do sada stizao do četvrtfinala.

Meč je trajao četiri sata i 13 minuta, a Čilić će se za plasman u finale boriti protiv boljeg iz duela Kasper Rud - Holger Rune. Podsetimo, drugi polufinalni par čine Rafael Nadal - Aleksander Zverev.

Videli smo "tvrdu" igru dvojice tenisera na samom startu meča, a Rus je u 7. gemu imao prvu priliku za brejk. I to tri. Zatim još dve prilikom narednog servisa Čilića koji je, ipak, poklekao u 11. gemu. Zatim i sa nulom izgubio set.

Drugi je otvorio mnogo bolje, uzeo je brejk i poveo sa 3:0. Imao je još jednu brejk loptu pri rezultatu 4:1, da bi na kraju iskoristio tek petu set loptu za konačnih 1:1.

Rubljov je sredinom trećeg seta spasio dve brejk lopte Čilića i poveo je sa 3:2, da bi usledio pad koji je Hrvat iskoristio i okrenuo na 5:3. Taj jedan brejk bio mu je dovoljan da preokrene i u setovima i povede sa 2:1 (6:4).

Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Rus se, međutim, vratio u četvrtom setu i izjednačio je na 2:2. I to zahvaljujući samo jednoj prilici da oduzme servis rivalu, što je i učinio kada je poveo sa 5:3.

Peti set je doneo sjajnu igru obojice igrača na svoj servis. U prvih devet gemova nismo videli nijednu brejk loptu, a Rubljev je uspeo na početku samo da pripreti tako što je stigao do 40:40.

Prva brejk prilika viđena je u 10. gemu, ujedno je bila i meč lopta za Čilića koji je vodio sa 5:4. Rubljov se izvukao i uspeo da izjednači na 5:5, zatim i sam dobije priliku za brejk koju nije iskoristio. Set je otišao u taj-brejk, a tamo se bolje snašao Hrvat i otišao u polufinale.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA