Ovo je radila samo Serena: Neverovatna Poljakinja upisala 33. pobedu u nizu, Švjontekova u polufinalu RG!

 
  • 1

Još dva trijumfa joj nedostaju za titulu u Parizu, ali i izjednačavanje rekorda legendarne Amerikanke

Očekivalo se da Džesika Pegula barem donekle namuči neverovatnu Igu Švjontek, trenutno najbolju teniserku sveta, uzimajući u obzir da i sama ima iza sebe dobru sezonu na šljaci, ali to je očigledno u ovom momentu - nemoguće. Poljakinja je upisala 33. pobedu u nizu na WTA turu, ušla u polufinale i sada se nalazi na dva trijumfa od večnog rekorda Serene Vilijams - 2:0 (6:3, 6:2).

Koliko je ovo veliki uspeh govori i podatak da je Iga rođena 2001. godine, odnosno da ima samo 21 godinu, a da je tako mlada uspela da naniže toliko pobeda u nizu. Na tom putu je osvojila turnire u Dohi, Indijan Velsu, Majamiju, Štutgartu i Rimu. Sada je na dobrom putu da dođe i do trofeja na Grend slemu. Inače, rekord po broju uzastopnih pobeda drži upravo Serena sa 35, što znači da će uz potencijalni trofej, Poljakinja ući u legendu.

Za razliku od osmine finala kada je izgubila jedan set od Ćinven Ženg iz Kine, danas protiv talentovane Amerikanke nije dopustila nikakvu dramu. Posle razmenjenih brejkova na startu meča, Švjontekova je ušla u svoj prepoznatljiv ritam, uzela dva servisa Peguli i privela pvi set kraju bez problema.

U drugom je bilo još lakše, pri rezultatu 2:1 je Iga napravila brejk, a onda je sve zapečatila još jednim oduzetim servisom Peguli, iskoristivši četvrtu meč loptu koja joj se ukazala.

U polufinalu Igu čeka okršaj sa Darijom Kasatkinom iz Rusije, koja je bila postavljena za 20. nosioca na turniru.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA