Bez problema za Karlitosa ove večeri u Parizu: Alkaraz za dva sata "smrvio" Kordu za četvrto kolo Rolan Garosa

 
  • 0

Sjajna partija mladog Španca

Španska teniska nada, Karlos Alkaraz vrlo lako došao je do pobede kojom se plasirao u četvrto kolo Rolan Garosa. Amerikanac Sebastijan Korda nije predstavljao gotovo nikakvu prepreku furioznom igraču od kojeg se očekuje da u budućnosti dođe do najviših stepenica - 3:0 (6:4, 6:4, 6:2).

Meč je potrajao nešto više od dva sata, a Alkaraz za razliku od prva dva meča nije imao nikakvih problema sa Amerikancem, kojem šljaka nije među omiljenim podlogama.

U prvom setu, Alkaraz je u ranoj fazi igre napravio brejk, a potom ga je sačuvao do samog kraja i imao je šansu za još jedan. U drugom je viđena slična priča, pošto je Španac oduzeo servis u petom gemu, a posao je mogao da završi i gem ranije da je iskoristio jednu od pet set lopti koje mu je nudio Korda. Ipak, deseti gem doneo je konačan rasplet u Karlitosovu korist.

Treći set je bio još i najubedljiviji pošto je Korda digao ruke od svega i dopustio Alkarazu dva brejka za potvrdu plasmana dalje.

Španac će se u četvrtom kolu u nedelju sastati sa Karenom Kačanovim iz Rusije, koji je dobio Kamerona Norija u četiri seta.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA