Velika tragedija: Umro najjači čovek sveta!

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni britanski atletičar i bacač kugle, ali i strongmen, Džef Kejps, koji je svojevremeno dva puta osvojio titulu najjačeg čoveka sveta na Strongman takmičenjima, preminuo je u 76. godini života.

Porodica je objavila da je trostruki olimpijac, dvostruki šampion Evrope u atletici, kao i pobednik na igrama Komonvelta u dva navrata preminuo danas.

Dok se bavio atletikom i bacanjem kugle dva puta je na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu 1974. i u Minhenu dve godine kasnije. Potom je na tri naredna prvenstva osvajao srebro, a 1978. i bronzu.

Kejps rekorder Britanije po broju nastupa na takmičenjima, a to je na 67 internacionalnih takmičenja, od čega je na 35 pobedio. Osvojio je čaj 17 titula prvaka države.

Zanimljivo je da je njegov hitac od 21.68 i dalje rekord Velike Britanije kada je u pitanju bacanje kugle.

Po završetku atletske karijere, Kejps je odlučio da snagu iskoristi i u takmičenju za najjačeg čoveka sveta - Strongman. Tu je pobedio na dva takmičenja, 1983. i 1985. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Armin Sinančević se otvorio za Telegraf: "Imao sam povredu ramena, ciljam preko 22 metra"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA