Krila da je lezbijka, udala se za trenera koji je pucao u nju i izbo nožem, sada je u braku sa bivšom rivalkom

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Život čuvene američke boskerke Kristi Martin konačno je dospeo na velike ekrane, što svakako nije iznenađenje s obzirom na to šta je preživela tokom svih tih godina.

Legendarna boskerka je udarala kao maljem, ali je i sama bila udarana i maltretirana od strane svog bivšeg muža i trenera Džima Martina koji je, na kraju, pokušao da je ubije.

Nakon što je prevazišla ubode noža i metak koji je ispaljen u nju, Kristi je u "Netflix" dokumentarcu otkrila kako je preživljavanje tog dana u suštini njena najveća pobeda.

- Došla sam do spoznaje da sam svoj 50. trijumf ostvarila kada sam ustala s poda, 23. novembra 2010.

Njena priča počela je 1986. godine, kada su je prijatelji izazvali da učestvuje u takmičenju za žene. Nokautirala je sve tri protivnice i zaradila 300 dolara, dok je postala opsednuta sportom. Nakon toga, promoter ju je povezao s trenerom Džimom, a njen život nikada više nije bio isti.

Kristi je odrasla kao tajna lezbijka, skrivajući to od porodice uprkos vezi s starom školskom drugaricom Šeri Lask. Ipak, na kraju je završila sa 25 godina starijim Džimom koji je bio čak stariji i od njenog oca. Njih dvoje su se venčali 1991. godine.

- Nakon jedne od borbi, znaš, tako si uzbuđena i svi su srećni. I poljubila sam ga. Čak ni ne znam šta se desilo.

Dok je njena karijera kao zvezdaste bokserke dostizala vrhunac početkom 2000-ih, njen privatni život bio je suprotan. Želela je da dovede novog trenera, ali joj muž nije tolerisao tu pomisao – i to je jasno dao do znanja tokom sparinga.

Kristi Martin Foto: Netflix / Everett / Profimedia

- Nokautirao me je. Nikada pre nisam bila nokautirana. Nikada nisam ni pala. Znate kada udarate nekoga na pravom mestu. Znate kada udarate dovoljno snažno da ga nokautirate. Znao je tačno šta radi. Da li je to zlostavljanje? Da, pametan je. Prikrio je to. Sve što sam želela je bilo da ga napustim, sve što sam želela je da živim svoj život slobodno.

U godinama koje su usledile, Kristi i Džim su se navukli na kokain, čak su ga koristili i dok su trenirali za tuče.

- Dok sam udarala u tešku torbu, rekla bih: "Džime, tako sam umorna. Imaš li još?' Rekao bi: "Nastavi da udaraš po vreći." On bi onda otišao da povuče liniju, ja bih i dalje imala rukavice. Bio sam navučena sve vreme. Ali nisam mogla da prestanem, nisam želela da stanem.

Veza se raspadala iza kulisa i Kristi je zamolila za razvod.

- Rekla bih mu: "Znaš da sam lezbijka, pa hajde da se razvedemo! Molim te da se razvedeš od mene. Išla sam toliko daleko da sam napisala ugovor, ja ću se pobrinuti za sve ove troškove, samo molim te idi. Udario me je i izbio mi zub kroz usnu. Krv je otišla svuda."

Kristi se 2010. ponovo povezala sa svojom starom partnerkom i prijateljicom Šeri na Fejsbuku - ali je tvrdila da joj je Džim pretio da će je ubiti ako ode. Na kraju je Kristi izašla iz veze i Džim je u znak odmazde objavio njene eksplicitne slike.

Ali kompromitujuće slike blede u poređenju sa onim što će uslediti nakon što je 23. novembra 2010. izbila svađa između Kristi i Džima. Nakon fizičke svađe, Džim je četiri puta ubo Kristi i ignorisao njene očajničke molbe da pomogne.

- Sve je zaustavio i samo me ostavio da ležim… Čula sam kako mi pluća krkljaju. Tako da znam da se pune krvlju. Ulazi i izlazi iz sobe da vidi da li sam već morala da umrem. Preklinjem ga: "Molim te, ne dozvoli da umrem. Žao mi je Džime, napravila sam grešku. Istina je, volim te."

Džim se na kraju vratio ka Kristi - samo da bi ispalio hitac u njen torzo.

- Stoji kraj mojih nogu sa pištoljem od devet milimetara. Rekla sam mu: "Nemaš m**a da me upucaš." I upcuao me je.

Džim je ostavio Kristi da umre - ali ona još nije završila sa borbom. Dok se njen bivši trener tuširao, Kristi je nekim čudom pobegla iz kuće na put gde ju je stranac odveo u bolnicu.

Džim je pobegao i spavao u šupi za alat iza napuštene kuće - još uvek držeći  krvlju natopljen nož - dok ga policija nije pronašla. Pokušaj ubistva razotkrio je Kristinu seksualnost - ali je dobila široku podršku sveta boksa. Džimua je bilo suđeno 2012. godine, a kasnije je osuđen na minimalnu kaznu od 25 godina zatvora zbog pokušaja ubistva.

Zapanjujuće manje od godinu dana nakon napada - sa metkom koji joj je još uvek bio zaglavljen u leđima - Kristi je počela da trenira za povratničku borbu. I bila je samo nekoliko sekundi udaljena od pobede u uzvratnoj borbi samo da bi je lekar pored ringa izvukao nakon što je slomila ruku.

Kristi je imala samo još jednu borbu - izgubila je 2012. pre nego što je doživela moždani udar. U to vreme, ona i Šeri su se razdvojili  da bis e Kristi 2017. udala za svoju nekadašnju rivalku Lisu Holvejn.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA