Optužila ga za zlostavljanje, a sada se nagodili: Povlači se tužba protiv zvezde NFL-a

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dešon Votson, bivši kvoterbek Hjuston Teksansa, postigao je nagodbu u vezi sa najnovijom tužbom za seksualno zlostavljanje i napad, koja je podneta pre samo mesec dana.

Advokati obe strane potvrdili su da je došlo do vansudske nagodbe. „Slučaj je rešen,“ izjavio je Toni Bazbi, advokat tužiteljke. „Uslovi su poverljivi, a uskoro ćemo podneti dokumente za povlačenje tužbe.“

Ova tužba je podneta od strane anonimne žene iz Teksasa, koja je optužila Votsona za seksualni napad, batine i emotivni stres iz 2020. godine. Prema tvrdnjama tužiteljke, Votson ju je najpre vređao telefonom, a zatim došao u njen stan, gde ju je „grubo seksualno napao“ pre nego što ga je naterala da ode koristeći „težak komad dekoracije“.

Nekoliko dana nakon podnošenja tužbe, Votson je rekao da ga je optužba „iznenadila“.

Advokat Bazbi, koji je zastupao većinu žena u prethodnim slučajevima protiv Votsona, izjavio je da su tužiteljka i još dva svedoka planirali da razgovaraju sa NFL-om. Liga je istraživala nove optužbe, ali nije stavila Votsona na listu izuzetih igrača dok nije obavila razgovore.

S obzirom na nagodbu, malo je verovatno da će tužiteljka sarađivati sa NFL-om u daljoj istrazi. NFL nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Votson je već bio suspendovan na 11 utakmica 2022. godine nakon što su ga deseci terapeuta za masažu optužili za seksualni napad i zlostavljanje. Iako tužioci nisu podneli krivične prijave, Votson se nagodio sa 23 žene koje su ga tužile. Trenutno su još dva slična slučaja u sudskom postupku.

Sveukupno, Votson je bio tužen najmanje 27 puta, a do sada je postigao nagodbu u 25 slučajeva.

Pre nego što mu je dozvoljeno da se vrati u NFL, Votson je morao da plati kaznu od 5 miliona dolara i da prođe psihološke procene.

Klivlend Brauns su za Votsona 2022. godine dali rekordnih 230 miliona dolara zagarantovanog ugovora, ali je Votson do sada ostvario skroman učinak sa 9 pobeda u 17 startova za tim.

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA