BeoDance Open od 4. do 6. oktobra u Beogradu

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Tradicionalno prestižno međunarodno plesno takmičenje "Beo Dance Open -WDSF GrandSlam 2024" biće održano 5. i 6. oktobra 2024. godine u Hali sportova "Ranko Žeravica", a po prvi put Beograd će ugostiti takmičarke u Solo latino kategoriji.

I ove godine Svetska plesna federacija (WDSF) je učinila čast Beogradu dodelivši mu organizaciju Grand Slam turnira drugi put za redom, jer je prepoznala kvalitet u organozovanju najprestižnijeg takmičenja u ovom delu Evrope-Beodance Opena koje se ove godine održava 22. put za redom.

Beodance Open okupiće do sada najveći broj takmičara svih kategorija, kao i prvih sto plesnih parova iz celog sveta koji će se takmičiti za prestižnu Grand Slam titulu.

-Svake godine se trudimo da u Beogradu prikažemo nešto novo što se dešava na sceni sportskog plesa u svetu, pa tako 4. oktobra, kao uvertiru u GrandSlam turnir organizujemo Svetski kup u solo latino plesu za žene i Evropsko prvenstvo za formacijski ples.

Ovo su dve kategorije nedavno uključene u takmičarski program Svetske plesne federacije, a nama je ukazano poverenje da budemo promoteri novih kategorija, jer smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini.

To nam predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost i izazov pred Međunarodnom plesnom federacijom jer postavljamo nove standarde - rekao nam je Nenad Jeftić predsednik organozacionog odbora i potpredsednik WDSF-a.

Latino-američki plesovi koji si zastupljeni na takmičenju su ča-ča-ča, samba, rumba, paso-doble, džajv, a od standardnih plesova to su engleski valcer, tango, bečki valcer, sloufoks i kvikstep.

"BeoDance Open – WDSF GrandSlam 2024" prerasta u najveće takmičenje u sportskom plesu u Istočnoj Evropi iza kojeg stoje Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i koje podržava Ministarstvo za omladinu i sport, a organizator i realizator takmičenja je, ispred Plesnog saveza Srbije, Plesni klub "Beo Dance" iz Beograda.

PROGRAM TAKMIČENJA:

Petak, 4. Oktobar

WDSF World Cup Solo Latin Female

Adult, Youth, Juniors

WDSF Open European Championship Choreographic Latin

Small & Big Team Adult, Youth, Junior

Subota, 5. Oktobar

WDSF GrandSlam 2024

Adult (Standard) WDSF Beodance Open

Juniors, Youth, Rising Stars (Latin)

Nedelja, 6. Oktobar

WDSF GrandSlam 2024

Adult (Latino) WDSF Beodance Open

Juniors, Youth, Rising Stars (Standard)

Svečano otvaranje takmičenja "Beo Dance Open - WDSF GrandSlam 2024" uz defile učesnika biće u subotu 5. oktobra u 20h, a zatvaranje u nedelju 6. oktobra u 22h.

Kvalifikacije se odvijaju tokom dana, a finanla takmičenja za sve kategorije počinju od 20 časova, u Hali sportova "Ranko Žeravica", na Novom Beogradu. Ulaznice se mogu kupiti pre početka takmičenja na ulazu u Halu sportova.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA