Tragedija: Poznati sportista (33) umro nakon infarkta tokom fudbala

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Poznati američki rvač Alan Vera preminuo je u ponedeljak uveče u 33. godini života, nakon što je doživeo iznenadni srčani udar tokom fudbalskog meča koji je igrao ovog leta!

Vera je bio član nacionalnog tima SAD u grčko-rimskom stilu i za dlaku mu je izbegao plasman na Olimpijske igre u Parizu, dok je krajem jula doživeo srčani udar igrajući fudbal sa prijateljima u Nju Džersiju - za klub "New Jersey Wolves FC."

Bio je hospitalizovan nekoliko nedelja pre nego što mu se tokom vikenda pojavila nepredviđena infekcija koja je uzela maha. Vera je iza sebe ostavlja suprugu, dvostruku olimpijsku rvačicu Elenu Pirožkovu, i njihovu bebu Alinu, koja je rođena ranije ovog leta.

- Naša srca su slomljena. Naše iskrene misli i molitve su s Elenom, Alinom i Alanovom porodicom, kao i sa svima koji su ga poznavali. Rvačka zajednica tuguje zbog gubitka velikog šampiona, čiji je neverovatan život uticao na mnoge unutar "USA Wrestlinga" i širom sveta - izjavio je izvršni direktor "USA Wrestlinga", Rič Bend

Vera je rođen na Kubi i prvo se takmičio pod njenom zastavom, osvajajući četiri kubanske nacionalne titule na početku svoje karijere, kao i titulu na Panameričkom prvenstvu 2016. godine. Kasnije te godine, emigrirao je u Sjedinjene Američke Države, dobio državljanstvo i postao član tog tima.

Nastupao je za SAD na svetskim prvenstvima 2021. i 2022. godine i proveo je četiri godine u američkom nacionalnom timu u grčko-rimskom stilu, disciplini u kojoj nisu dozvoljeni zahvati ispod struka. Na poslednjem turniru pred Pariz za dlaku mu je izmakla norma i završio je drugi.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lebe mekani

    26. septembar 2024 | 07:45

    Padaju kao muve, ovo je uzas.

  • teorija zavere

    26. septembar 2024 | 10:54

    Trebalo bi pisati da li je čovek bio vakcinisan, pošto bukvalno imamo epidemiju iznenadnih smrti. Ako obratite pažnju videćete da su najčešće u pitanju ljudi koji su se bavil ili se bave sportom. Moj dobronameran savet svim vakcinisanim ljudima je da neko vreme izbegavaju bavljenje sportom i da potraže načine da očiste svoje telo od onoga što im je ubrizgano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA