Stiže i drugi turnir "Padel Belgrade open": Evo kada će biti i održan

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Turnir "Padel Belgrade opena" na programu je predstojećeg vikenda, 28. i 29. septembra u glavnom gradu Srbije, saopštili su organizatori. Ovo će biti i drugo izdanje ovog turnira u našem glavnom gradu.

U saopšstenju kažu da je i prvi turnir prošao u sjajnoj organizaciji.

- Posle izuzetnog uspeha premijernog izdanja koje je zapaženo i na međunarodnom nivou, i ovoga puta zvanično podržan od strane Grada Beograda 'Padel Belgrade Open' za 2024. će okupiti najbolje igrače padela u našoj zemlji i učesnike iz inostranstva u potpuno novom 'Padel centru' u okviru atraktivnog kompleksa 'Belgrade Waterfront' - na pristupačnoj lokaciji ispod mosta Gazela", navedeno je u saopštenju.

Turnir će biti održan u dve kategorije - Master i Miks, gde će u najkvalitetnijoj Master kategoriji nastupiti osam timskih parova - i to po jedan iz Argentine i Italije i dva iz Španije, uz četiri izabrana tima iz Srbije koji će biti odvojeni u dve grupe od po četiri tima.

- Takmičenje u Miksu će predstaviti 12 timskih parova odvojenih u dve grupe od po šest ekipa - 11 iz Srbije i jednog iz Francuske. Prvog dana takmičenja u subotu, 28. septembra će biti održani mečevi po grupama, da bi se po dva najbolja tima iz svake grupe kvalifikovali za polufinalne mečeve i veliko finale 'Padel Belgrade open-a' - na programu završnog dana turnira, 29. septembra", naveli su organizatori.

Marko Đoković, Novak Đoković, padel Foto: Telegraf

Po uzoru na najveće svetske centre, padel u Beogradu i širom Srbije iz dana u dan stiče sve više poklonika i igrača, ali još važnije, biva praćen otvaranjem novih terena, centara i prisustvom sve većeg broja stručnih trenera u čemu je organizacija prvog "Padel Belgrade open-a" predstavljala glavnu prekretnicu za ovako sadržajan razvoj.

- Zbog toga se i očekuje da će i padel, nalik tenisu, postati novi trofejni sport naše zemlje - pa će predstojeći 'Padel Belgrade open' biti sjajna prilika da se sportska javnost još bolje upozna sa najboljim igračima naše zemlje u Master i Miks kategorijama, ali i priznatim međunarodnim asovima koji su prvo izdanje turnira učinili nezaboravnim. Besplatan ulaz u novi Padel centar u okviru 'Beograda na vodi' sa tribinama za praćenje mečeva, posebna zabavna zona za posetioce sa brojnim interaktivnim sadržajima i Zona za igrače u kojoj će se učesnici turnira zagrevati i opuštati u slobodno vreme glavne su jedinice centra 'Padel Belgrade open' - još jedne sportske manifestacije koja će potvrditi status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope - i sa punim pravom domaćina velelepnog svetskog događaja Expo 2027", naveli su organizatori.

"Zapažen uspeh ostvaren organizacijom prvog 'Padel Belgrade open' Beograd i Srbiju je definitivno etablirao u krugu evropskih padel centara po dinamici i sadržajnosti razvoja - i direktno uticao na to da se broj padel terena u Srbiji od tadašnjih 18 skoro utrostruči do danas. Ponosni smo što ćemo ljubiteljima padela prirediti još jedno sjajno takmičenje na impresivnoj novoj lokaciji u centru Beograda, zaštićenoj od uticaja lošeg vremena - za nesmetano uživanje u njegovim čarima i uz prateću zabavu za sve prisutne", rekao je direktor turnira "Padel Belgrade open" i Padel centra na Košutnjaku Đorđe Mijailović.

"'Padel Belgrade open' nastavlja da ostvaruje svoju ulogu predvodnika razvoja padela na takmičarskom i rekreaktivnom nivou u cilju njegove popularizacije u Srbiji i usmeravanja talenata ka profesionalnom segmentu, ali i ustanovljenja padela kao sporta prepoznatog od strane državnih institucija što će omogućiti nastanak još većeg broja klubova i terena za potrebe neprestano rastućeg broja novih igrača", naglasio je Mijailović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA