Igrač Partizana sa 14 golova srušio šampiona Srbije: Vojvodina šokirana u Novom Sadu!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Veliki derbi prvog kola Superlige Srbije u rukometu okončan je pobedom aktuelnog osvajača Kupa Partizana nad Vojvodinom i to u dvorani "Spens" u Novom Sadu 30:28. Crno-beli su tako po prvi put porazili Novosađane u gostima u šampionatu posle petnaest mečeva i četrnaest uzastopnih poraza na jugu Bačke.

Poslednji put u ligi Partizan je to učinio 2011. godine, a višestruki prvak Srbije i učesnik drugog po snazi EHF takmičenja ove godine je porazom započeo novu kampanju. Doduše, nakon što su nedavno u Superkupu upravo dobili velikog rivala u Banjaluci sa 24:22.

Duel se igrao u najvećoj hali u Novom Sadu, pošto je iz "Slane bare" okršaj premešten u "Spens" iz bezbedonosnih razloga. Pre meča započet je i rat saopštenjima, a sve je na kraju ipak rešeno na terenu.

Crveno-beli su u ovom meču bili samo jednom prednosti, pošto je gost iz Beograda odmah na startu poveo sa dva gola razlike, a u nekoliko navrata u prvom poluvremenu vođstvo je bilo i na plus tri. U finišu poluvremena se domaćin vratio u igru, čak i poveo sa 12:11, međutim na duži odmor se otišlo pri vođstvu Partizana od 13:12.

Poslednji ozbiljniji trzaj Vojvodina je prikazala pri rezultatu 18:18 i od tog momenta je gost u dva navrata dolazio i do prednosti od plus četiri (28:24, 29:25). Partizan je tako na najbolji mogući način otvorio sezonu i oporavio se od poraza u Superkupu.

Nikola Crnoglavac je bio junak ovog meča pošto je postigao čak 14 golova iz 20 udaraca! Rukometaš je čak osam puta pogađao sa sedam metara i još šest puta iz igre.

Nikola Zečević je dodao pet pogodaka u pobedničkom timu, dok je sa druge strane osam golova dao je Husein Nafea Ahmed Hešam, dok su po četiri dali Vukašin Vorkapić i Miha Kavčić.

(Telegraf.rs)

Video: Nije odmor samo more i provodi: Najlepša srpska rukometašica uzela kosu i pokazala kako se to radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA