Trkla "Ocean Race Europe" stiže u Crnu Goru

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Međunarodna jedriličarska trka "The Ocean Race Europe 2025" po prvi put će biti održana na Jadranu, jer će Crna Gora biti domaćin jednog dela!

"Ocean Race" je među vodećim svetskim događajima u jedrenju, a ova trka promoviše zaštitu okeana i okuplja veliki broj učesnika.

- Jedriličarska trka će se održati u septembru naredne godine sa startom na Baltiku i završetkom trke na Mediteranu. Finale trke će biti u Boki kotorskoj i oduševljeni smo što će Boka biti poslednja stanica na ovom putovanju gde ćemo podjednako dočekati nautičare i navijače, u ime jedinstva i ljubavi prema moru - rekao je ministar pomorstva Crne Gore Filip Radulović i dodao:

- Ovaj događaj će unaprediti ugled Crne Gore kao destinacije za jedrenje i turizam. Ekonomski efekti nakon održanog događaja za Crnu Goru biće značajni jer se predviđa pozitivni uticaj na BDP u iznosu od 8,3 miliona evra. Vidljivost i promocija Crne Gore biće osigurana na svim zaustavnim tačkama The Ocean Race Europe 2025, što obuhvata oko 1,35 miliona ljudi.

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA