Sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška" krajem septembra u Vrdniku

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška" krajem septembra u Vrdniku

Sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška biće održana 28. i 29. septembra u Vrdniku, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Opštine Irig i Nacionalnog parka "Fruška gora", saopšteno je tokom utorka..

Dane Basta je istakao da je ovde cilj promocija Fruške gore.

- Ovo je peta manifestacija po redu. Svake godine imamo sve više takmičara, a ovoga puta se očekuje preko hiljadu učesnika. Naš glavni cilj bio je da promovišemo Frušku goru, sport, biciklizam, rekreativni sport i da Srbiju pozicioniramo na mapu svetskog biciklizma, što smo i uradili - rekao je na konferenciji za medije pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Basta je dodao da Sekretarijat svake godine ulaže sve više sredstava u ovu manifestaciju, kao i da će se podrška nastaviti i ubuduće.

Direktor manifestacije "Tur de Fruška" Ivan Arpaš naveo je da će, pored redovnog sadržaja, biti i novina u jesenjem programu.

- Po prvi put na ovoj manifestaciji, održaće se noćni maraton na stazi dužine 15 kilometara. To će biti probna trka, pa smo limitirali broj učesnika na 50, a nadamo se da će ovo postati tradicionalni događaj - izjavio je Arpaš.

On je dodao da će prvog dana biti održana i trejl trka, kao i dečiji program, dok je drugog dana na programu drumska trka.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović istakla je značaj "Tur de Fruške" ne samo za sport, već i za privredu i turizam.

- Ova manifestacija je značajna i to se vidi po statistici. Cikloturisti ne dolaze sami, već sa svojim porodicama, a tokom trka imaju priliku da vide sve lepote naše druge najposećenije banje u Srbiji - Banje Vrdnik, kao i Frušku goru, koja je najstariji nacionalni park u Srbiji - kazala je Pavlović.

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA