Terzić: "Zvezda je oduvek bila simbol srpstva, sa rekordnih 14 klubova smo u Evropi"

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 20

"Zvezda je oduvek bila simbol srpstva, to su nam u amanet ostavili slavni prethodnici i nikada ne smemo zaboraviti da svaki dan budemo bolji i pozitivan primer svima drugima", rekao je danas predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Crveno-beli će ove sezone imati 14 klubova na evropskoj sceni, a tim povodom svakom je na današnjoj svečanosti uručeno priznanje "Zvezdin štit u Evropi".

- Okupili smo se u nedelji kada počinju evropska takmičenja. Marljivim radom ste se izborili za to i ponosni smo na vas. Imaćete priliku da na pravi način predstavljate Zvezdu, Beograd i Srbiju. U četvrtak fudbalski klub počinje takmičenje u novom formatu Lige šampiona i pozivam vas sve da ih podržite protiv Benfike i pokažete zajedništvo koje krasi crveno-belu porodicu - istakao je Terzić.

Zvezdu ove sezone u Evropi predstavljaju ili su predstavljali fudbaleri, košarkaši, džudisti i džudistkinje, odbojkaši i odbojkašice, rukometašice, košarkašice, fudbalerke, vaterpolistkinje, hokejaši, mačevaoci, bokseri, šahisti, karatisti i automobilisti.

Predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Stojan Vujko istakao je da je rekordnih 14 klubova u Evropi ogroman uspeh.

- Čestitam vam i želim da vam poručim da smo ponosni na vas. Želimo da se vratite sa dobrim rezultatom, da nosite crveno-beli štit ponosno, da nema lakih poena protiv Zvezde i da osvojite medalje i trofeje.

U ime nagrađenih zahvalio se kapiten fudbalera Uroš Spajić.

- Želim nam da nastavimo da nižemo dobre rezultate jer Zvezda zaslužuje da bude među najboljima. Srećno svima - istakao je Spajić.

Povodom velikog uspeha stigla je i čestitka prvog čoveka bratskog Olimpijakosa Mihailisa Kunturisa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaca1

    16. septembar 2024 | 14:57

    To je zato što je jedan od osnivača ovog kluba, Krcun Penezić, pobio ogroman brpj Srba.

  • ???

    16. septembar 2024 | 14:55

    Simbolu srpstva,klub ti se zove po simbolu komunizma,ne znam kakve vezo to ima sa srpstvom. Osnovala je udba za vreme Tita. To sto falsifikujete istoriju i ponavljate istu mantru godinama ,samo lazete samo sebe.

  • Bg

    16. septembar 2024 | 14:54

    Vi ste simbol komunizma sa sve petokrakom crvenom u grbu i imenu,koga vi vise lazete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA