Oglasio se Majdov posle brutalne suspenzije: "Gospod mi je sve, nisam hteo da se izvinim zbog krštenja"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na pet meseci zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što se krstio pre borbi.

Iako je dobio upozorenje od džudo federacije da će biti sankcionisan, Majdov je odbio da se izvini, što je dovelo do konačne odluke o suspenziji. Kazna je sada zvanično stupila na snagu, a sportista je pismo federacije objavio javno.

Posle svega, srpski sportista se oglasio:

- Prije 15 dana mi je dosla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama.

Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promjeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično nista novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i tezak sport kao sto je dzudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio cak i previse da bih ja spustio glavu pred njima kad je doslo ili ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vracamo uz pomoć Gospoda naseg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede.

Voli vas Nemanja Majdov,

vas evropski i svjetski sampion - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Kragujevčani pregazili "traktoriste" u Loznici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eldar

    15. septembar 2024 | 18:22

    Bravo momčino!!!👏👏👏 vera tvoja spasila te je!!!Slava Bogu ima i biće uvek junaka kao ti!

  • Vesna

    15. septembar 2024 | 18:54

    Andjeli se ne izvinjavaju zato sto vole Hrista.E moj sine znas li da si polozio test kod Gospoda.

  • Pp

    15. septembar 2024 | 22:42

    Da si veličao Satanu i izopačenost kao organizatori OI onda bi te nagradili... ali Slava Bogu ti si izabrao normalnost i da budeš uz Hrista i spasiš svoju dušu, a i tvojih potomaka. Neka misle da su te pobedili ali će znati da nisu kad budu goreli u paklu. Hrist je uz tebe, i ti uz njega, to je najvažnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA