Vučić primio paraolimpijce: "Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na mesto na kojem pripada"

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas primio učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova, rekao je da je vlada donela odluku da paraolimpijci koji su osvoji medalje na igrama dobiju nagrade u istom iznosu kao i olimpijci.

- Uputio sam zahtev još juče, Vlada Srbije je donela odluku u isplati sredstava. Za zlatnu medalju 200.000 evra, za srebrnu medalju 100.000 evra i za bronzanu medalju 60.000 evra. Isto onoliko koliko dobijaju i olimpijici - rekao je Vučić.

Ocenio je da je država prepoznala značaj paraolimpizma i da je pomogla i nemalo novca uložila i istakao da ga zato boli kada čuje priču o tome kako dražva preko "štapa i kanapa" nešto finansira.

- I zato ćemo da sednemo, ne pred neko veliko takmičenje, već u narednih nekoliko nedelja i da razgovaramo o tome, kako da nemate problema u svom trenažnom i pripremnom procesu, kako da možete da živite pristojno i kako da budete zadovoljni odnosom države prema vama. Da možemo da se pohvalimo da nisu ni štap ni kanap. Pošto nekad nije bilo ni štapa ni kanapa, već da imamo sistemski uređene stvari u kojima sami donosimo odluke i u kojima pomažemo više nego drugi - rekao je Vučić.

Poručio je paraolimpijcima da je Srbija na njih ponosna, na njihovu hrabrost ,strpljivost...

- Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije u Panteonu sporta, na mesto na kojem pripada - rekao je Vučić i čestitao sportistima.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama osvojila šest medala - jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA