Zvezda NFL-a opet u centru skandala: Posle 23 nagodbe, još jedna žena ga optužila za napad, on negira krivicu

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kvoterbek Klivlend Braunsa, Dešon Votson, našao se ponovo u fokusu medija nakon što je protiv njega podneta nova tužba za seksualni napad, ali je on brzo reagovao izjavom da je „iznenađen“ ovim optužbama. Njegov advokat, Rasti Hardin, istakao je da Votson odlučno negira sve optužbe iznetih u novom slučaju, koji je pokrenut u ponedeljak.

„Dešon snažno negira sve tvrdnje u tužbi koju je podnela Džejn Doe,“ naveo je Hardin u izjavi za medije. „Zatražili smo da se Votson uzdrži od daljih komentara dok slučaj ne dođe na sud, ali verujemo da će na kraju biti potpuno oslobođen svih optužbi.“

Nova tužba dolazi iz Heris okruga u Teksasu, gde žena pod pseudonimom Džejn Doe tvrdi da ju je Votson seksualno napao 2020. godine u njenom stanu. NFL je već ranije suspendovao Votsona na 11 utakmica i kaznio ga sa 5 miliona dolara zbog kršenja politike ličnog ponašanja lige, ali povodom najnovijih optužbi, liga je pokrenula novu istragu, iako Votson još uvek nije stavljen na „listu izuzetaka“ komesara.

Votson je tvrdio da nije bio svestan ove nove tužbe sve dok se ona nije pojavila u medijima, što je izazvalo reakciju advokata Tonija Bazbija, koji je zastupao gotovo sve žene koje su tužile Votson od 2021. godine. Bazbi je na Instagramu objavio da su Votson i njegov pravni tim bili upoznati sa ovom žrtvom i njenim optužbama, suprotstavljajući se Votsonovim tvrdnjama da nije imao saznanja o slučaju.

Votson je do sada postigao nagodbu sa 23 žene, ali ova nova tužba podiže broj aktivnih građanskih slučajeva na tri, dok su Hjuston Teksansi u junu 2022. postigli nagodbu sa 30 žena.

Votson je u martu prošle godine potpisao „potpuno garantovan“ petogodišnji ugovor sa Klivlend Braunsima vredan 230 miliona dolara, ali novi izveštaji pokazuju da postoje određeni uslovi u vezi sa tim garantovanim novcem. Naime, Votson bi mogao biti u prekršaju ugovora ako bude ponovo suspendovan zbog kršenja pravila o ličnom ponašanju ili ukoliko klub proceni da je njegovo ponašanje nanelo štetu ugledu kluba.

Bazbi je potvrdio da je njegova kancelarija u kontaktu sa NFL-om i da će odgovoriti „u odgovarajuće vreme“.

„Spremni smo da branimo ovaj slučaj na sudu kada dođe vreme, ali ne nameravamo da našu odbranu iznosimo u javnosti,“ zaključio je Hardin.

(Telegraf.rs)

Video: David rejver: Dok se on provodio u Americi, Aleksandra ga čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA