Paraolimpijcima Đuriću i Zariću priređen doček u Užicu

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Osvajaču srebrne medalje na paraolimpijskim igrama Nebojši Đuriću i njegovom treneru Milošu Zariću je priređen doček u užičkom naselju Pora, gde se i nalazi atletski klub u kom treniraju.

Đurić je naveo da je večerašnji susret sa porodicom i prijateljima za njega velika radost i emotivniji od onog koji mu je priređen posle osvajanja prve medalje na Evropskom prvenstvu u Grosetu pre osam godina.

- Ovu medalju čekamo već deset godina, hvala Bogu za sve i što mi je dao priliku da usrećim svoj grad i državu. Srećan sam i ponosan na sebe i svog trenera što smo doneli prvu paraolimpijsku medalju u grad - rekao je Đurić.

On je srebrnu medalju u bacanju kugle osvojio 30. avgusta na Paraolimpijskim igrama u Parizu, hicem od 11,98 metara, ali mu je oduzeta zbog navodnih problema sa opremom (stolicom) koju je koristio pri bacanju, a posle žalbi Praolimpijskog komiteta Srbije i vraćena. Đurić je posle ovih nepravednih optužbi odustao od takmičenja u bacanju diska.

- Bio sam posle toga psihički nespreman, samo sam molio Boga da nam vrati to što smo zaslužili. Uspeli smo i dupla pobeda je bila na kraju i najslađe, medalja je tu na ponos svih nas - dodao je Đurić.

Trener Miloš Zarić navodi da još uvek nisu svesni kakav su rezultat napravili, podsećajući da su na takmičenje krenuli sa željom da dobiju bronzanu medalju.

- Mi smo praktično bili otpisani, ali iznenadili smo, bacili najbolji rezultat koji smo mogli. Momenti dok se mi radujemo u sobi i kada nam javljaju da je medalja oduzeta... Sve nam je postalo gorko. Nismo ni jeli dok nismo izgurali da nam je vrate", istakao je Zarić.

On je naveo da greške nije bilo da bi medalja bila oduzeta i da još uvek nisu dobili objašnjenje.

- Stolica je bila u redu na proveri, bilo šta da nije bilo u redu mi bismo dobili žuti karton i upozorili bi nas da to uklonimo. Ako ne bismo uklonili bili bismo diskvalifikovani. Nebojša je bacao, da su imali primedbu, opet bi to rekli na takmičenju. Bili smo tek osmi sa rezultatima pre takmičenja, a na takmičenju drugi, onda su morali nešto da traže, dlaku u jajetu, koju nisu našli. Nisu nam dali nikakvo obrazloženje još uvek, a mi smo imali devet argumenata za sud u Lozani - podvukao je Zarić.

Na kraju je istakao da im je u Atletskom klubu Pora falila samo olimpijska medalja.

- Nama je medalja vraćena za Srbiju na Đukinim grudima. To je naša želja oduvek - ponosan je Zarić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Doček srpskih paraolimpijaca na aerodromu Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA