Izgubio je suprugu i amputirana mu je noga: Posle tragedije, život mu je postao bajka, evo i kako

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Alesandro Osola, paralimpijac koji nije osvojio medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, svakako će ostati upamćen posle svog gesta iz Pariza.

Naime, posle polufinalne trke na 100 metara T63, 36-godišnji sportista je zaprosio svoju devojku Arianu koja je bila među gledaocima.

- Razmišljao sam o veridbi pre nekoliko nedelja. Ovo je strana koju niko ne vidi kod sportista. Mnogi sportisti uspevaju da postignu ono što postižu zahvaljujući ljudima oko njih, timu, porodici, i, naravno, u mom slučaju, mojoj devojci koja me podržava svakog dana - rekao je Osola.

Osola, čija je životna priča ispunjena neizmernim izazovima, prošao je kroz teške trenutke u 2015. godini kada je u teškoj saobraćajnoj nesreći izgubio svoju suprugu Federiku i bio primoran da amputira levu nogu.

- Obično imam štit koji štiti moje emocije, možda zbog svega što sam prošao, i ovo je jedan od tih retkih trenutaka kada se taj štit slomio. Borio sam se, ali je bilo fantastično - dodao je on.

Pored sportskih uspeha, Osola je posvetio svoje vreme i energiju pomaganju drugima kroz osnivanje organizacije Bionic People koja pomaže osobama sa invaliditetom da se ne predaju. Četiri godine nakon nesreće, Alesandro je upoznao Arianu, svoju buduću suprugu, i njihova ljubav je krunisana veridbom na stadionu Stade De France.

Slike srećnog para sada obilaze svet:

(Telegraf.rs)

Video: Oproštaj Filipa Krajinovića od Dejvis kup reprezentacije Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA