"Više od 80 časova trajala borba": Oglasio se POKS i otkrio kako je Nebojši Đuriću vraćena medalja iz Pariza

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Organizatori Paraolimpijskih igara u Parizu vratili su srebrnu medalju srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću.

Đurić je 30. avgusta osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na Igrama u Parizu. Međutim, srpskom paraatletičaru su potom odlukom sudijskog žirija posle žalbe na rekvizit koji je koristio, poništeni svi rezultati na ovom takmičenju i ujedno je oduzeta srebrna medalja. Ipak, medalja je našem sportisti vraćena, a oko ove situacije oglasio se i POKS.

- Srbija je danas izborila dve pobede. Jednu, koju je Nebojša Đurić izborio još 30. avgusta na terenu, svojim hitcem od 11,98 metara, a drugu pobedu izborio je tim Paraolimpijskog komiteta Srbije pod rukovodstvom predsednika Zorana Mićovića.

Više od 80 časova trajala je borba da se poništi nelegalno i nepravedno doneta odluka o diskvalifikaciji našeg takmičara i da se potvrdi ono što Paraolimpijski tim Srbije govori i dokazuje sve vreme: „Nebojša Đurić je osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024 godine u disciplini bacanje kugle F55“

Nakon desetine sastanaka, desetine dopisa, dokaza, beskrajnih razgovora i neprospavanih noći, USPELI SMO!

Danas u podne organizator Paraolimpijskih igara u Parizu potvrdio je ovo i medalja će biti uručena na posebnoj ceremoniji.

Velika pobeda Nebojše Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića i velika pobeda Paraolimpijskog komiteta Srbije - stoji u saopštenju POKS-a.

(Telegraf.rs)

Video: Dočekan najtrofejniji paraolimpijac Željko Dimitrijević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    3. septembar 2024 | 17:12

    Bravoooo !!! Svaka cast... Ne dozvolite satanistima da divljaju i oduzimaju odlicje koje je osvojeno na pravdi Boga i uz mrkotrpan rad i zalaganje junaka Nebojse Djurica !!!

  • Vodolijax

    3. septembar 2024 | 17:19

    Nepravda je ispravljena......čoveka je sport udaljio od depresije i dala volju za životom a neko tamo doneo odluku za sekund.......tako je Rumunka ostala bez medalje u gimnastici....Amerikanke se žalile a sudije momentalno usvojile žalbu.......posle je medalja vraćena kome treba.....Bravo za našeg kuglaša.......

  • Sibin

    3. septembar 2024 | 17:17

    Bravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA