Fenomenalna vest! Nebojši Đuriću vraćena medalja sa Paraolimpijskih igara

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 26

Organizatori Paraolimpijskih igara u Parizu vratili su srebrnu medalju srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću, potvrdio je za Tanjug predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Đurić je 30. avgusta osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na Igrama u Parizu. Međutim, srpskom paraatletičaru su potom odlukom sudijskog žirija posle žalbe na rekvizit koji je koristio, poništeni svi rezultati na ovom takmičenju i ujedno je oduzeta srebrna medalja.

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije su potom uložili žalbu, koja je na kraju usvojena.

- S radošću obaveštavamo javnost da je paraolimpijcu Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja na POI u Parizu, nakon revizije rezultata njegovog nastupa. Đurić, koji je jedan od naših najistaknutijih paraatletičara, prvobitno je bio diskvalifikovan zbog proceduralne greške, ali je nakon pažljivog razmatranja situacije pravda zadovoljena - navodi se u saopštenju Paraolimpijskog komiteta Srbije.

- Za ovu ispravku založio se naš stručni tim na čelu sa predsednikom POKS-a, Zoranom Mićovićem. Nažalost, zbog narušenog zdravstvenog stanja izazvanog stresom, po savetu lekara Nebojša je odustao od daljeg takmičenja i vratio se u Beograd. Ova odluka nije samo pobeda za Đurića već i za celokupnu paraolimpijsku zajednicu Srbije, potvrđujući našu posvećenost fer-pleju i integritetu sporta. Čestitamo Nebojši na njegovom uspehu i hrabrosti, te mu želimo brz oporavak i dalji uspeh u budućim izazovima - navodi se u saopštenju POKS-a.

Đurić je juče posle konsultacija sa lekarom srpskog tima odlučio da se povuče sa takmičenja u bacanju diska u kategoriji F56.

Srbija je na POI do sada osvojila tri medalje. Parastonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić su 31. avgusta osvojile srebrnu medalju u dublu, dok je Mitar Palikuća danas osvojio bronzu u klasi MS5 u singl konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Video: Veselin Jevrosimović i Edin Zuković uručili cveće Angelini Topić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CECI

    3. septembar 2024 | 14:22

    LEPSU VEST NISAM MOGLA CUTI.MNOGO SE RADUJEM,UJEDNO MI JE ZAO KROZ STA JE SVE PROSAO NEBOJSA.ZELIM MU MNOGO SRWCE I ZDRAVLJA A SADA TUZBA ORGANIZATORIMA ZA SVE STO JE PRETRPEO.NE TREBA SADA STATI NA OVOME...TREBA IH ODRATI..BUDITE ISTRAJNI...

  • Đole

    3. septembar 2024 | 14:24

    Bravo Đuriću !!!

  • SVM

    3. septembar 2024 | 14:09

    Bravo. Čestitam divni čoveče. Zbog tvog stresa daće Bog da se neko trese i tada se seti tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA