Himna tzv. Kosova intonirana u dvorani "Srbija", naši odbili da se takmiče: Oglasio se i savez Srpske

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Velika "bura" digla se u Istočnom Sarajevu, tokom Balkanskog prvenstva u džudou!

Naime, u dvorani "Srbija", koja se nalazi na istoimenom trgu, intonirana je himna tzv. Kosova. Na pomenutom takmičenju, učestvuje oko 150 takmičara, a među njima našli su se i predstavnici tzv. Kosova, a upravo to bio je razlog da takmičari iz Srbije odbiju da se takmiče.

Odmah nakon intoniranja himne, stiglo je i saopštenje Džudo saveza Republike Srpske, gde se navodi da su morali da prate pravila Evropske i Svetske Džudo federacije, inače bi sportisti bili kažnjeni.

- S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Petarda umalo pogodila sudiju u glavu na meču Zvezde i Radničkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    2. septembar 2024 | 07:49

    Nedamo našu svetu zemlju čeka nas još puno posla

  • Pa

    2. septembar 2024 | 08:18

    Izjavljuju "što bi bilo pogubno za sport i sportiste republike Srpske i BiH". Ah ta naša "braća" iz republike Srpske, država BiH,koja nas podržavaju u svemu,naravno dok ovi naši guraju pare u BiH kao ludi,grade bolnice,puteve a mi ovde kuburimo sa svim. I kad im kažeš da je republika Srpska,mrtvo slovo na papiru,pitaš sa čijim pasošem putuju,oni se naljute.

  • Strahinja

    2. septembar 2024 | 08:59

    Kosovo je Srbija a oni su umišljeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA