Novi skandal na Paraolimpijskim igrama: Još jednom sportisti oduzeta medalja nakon takmičenja

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ponovo se dogodio skandal na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Nakon što je našem paraatletičaru, Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja nakon takmičenja u bacanju kugle kategorija F55, diskvalifikovan je i italijanski paraveslač, Đakomo Perini, koji je osvojio bronzu.

Ipak, njegov slučaj je daleko drugačiji, pošto je Italijan "varao" na trci za medalju. On je koristio nedozvoljen uređaj za komunikaciju koji je sličan mobilnom telefonu, a koji su sudije pronašle nakon trke.

Zbog toga su Perini i njegov tim diskvalifikovani i Italijanu je oduzeta osvojena medalja. Samim tim, došlo je i do pomeranja u konačnom poretku.

Zlato je ostalo u rukama Bendžamina Pričarda iz Velike Britanije koji je u cilj ušao sa vremenom od 9:03,84, dok je srebro uzeo Roman Polijanski sa deset sekundi zakašnjenja.

Umesto Perinija, bronzi se na kraju radovao Erik Hori iz Australije, a koji je nakon trke čak i prokomentarisao incident sa Italijanom.

- Imali smo incident koji su organizatori videli i sankcionisali. Ja sam samo bio dovoljno srećan da kući odem sa bronzanom medaljom - rekao je Hori.

On zatim nije hteo da komentariše sankciju koju je dobio Italijan.

- To je sve što vam zapravo mogu reći. Sve ovo spada pod sportske radosti. Postoje pravila i mi ih se, kao pravi sportisti, moramo držati. Uzbuđen sam jer sam osvojio bronzu. Ovo mi je četvrti nastup na Paraolimpijskim igrama i na svakima sam osvojio medalju - zaključio je Hori.

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik oduševljen amtosferom na Marakani: Ovo sam samo gledao na internetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    1. septembar 2024 | 20:11

    Francuzi su se za sve pare obrukali sa organizacijom ovogodišnjih olimpijskih igara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA