Nebojša Đurić na ivici suza: "Ovo je najveća prevara u istoriji sporta, osvojio sam medalju krvavim radom":

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Veliki skandal dogodio se u Parizu na Paraolimpijskim igrama, gde je našem predstavniku, Nebojši Đuriću, na pravdi Boga oduzeta srebrna medalja u bacanju kugle.

Nakon takmičenja i velikog uspeha, usledio je hladan tuš, jer je delegacija Irana uložila žalbu, zbog navodne tehničke neispravnosti stolice koju je koristio Đurić.

Iako je stolica detaljno pregledana pre samog takmičenja i organizatori su mu dali dozvolu da učestvuje, kako je i objavljeno u oštrom saopštenju Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Trener našeg paraatletičara rekao je da je sve bilo u redu prilikom pregleda, da je žalba Iranaca uložena bezveze, a da Srbija nije dobila vremena da se žali.

- Sve je bilo u redu, i u "call room-u" stolica je prošla regularno. Oni su se žalili bezveze, mi kao na vreme nismo došli da iskažemo našu žalbu jer smo tek jutros otišli u oficijalni centar - rekao je trener Miloš Zarić.

Paraolimpijac Nebojša Đurić nije krio ogorčenost povodom nepravde koja mu je načinjena i bio je na ivici suza dok je drhtavim glasom dao izjavu za RTS.

- Ovo je verovatno jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom kako mojim kako trenera. Zahvalio bih se čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima svima koji su nas bodrili, osećali smo tu podršku. Hvala narodu koji nas prati, medijima i našoj kući RTS koja nas prati, nadamo se da ćemo uvek imati podršku - izjavio je emotivni Nebojša Đurić kojem je oduzeta srebrna medalja.

 

(Telegraf.rs/RTS)

Video: Zvezda dala još jedan gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    31. avgust 2024 | 15:34

    Nadam se da će,bez obzira na ovu nepravdu,ipak dobiti nagradu koju je predsednik obećao. Mislim da se radi o 100 hiljada evra za srebro. Možda čak i nacionalna penzija.

  • Boža zemunac

    31. avgust 2024 | 16:53

    Bravo Nebojša. Živ bio I Bog te čuvao. Srbijo na tebe je red. Nagradi čoveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA